Met perslucht gaat de brandweer de zaak binnen.
Met perslucht gaat de brandweer de zaak binnen. Menno Bausch

Brand bij Broodje Seijst aan de Slotlaan in Zeist

14 juni 2022 om 22:49 Brand

ZEIST Op dinsdagavond kort in 22.00 uur moest de brandweer met spoed naar de Slotlaan; daar zou brand zijn in een winkel. De ladderwagen en een blusvoertuig gingen naar de plek des onheils, tegen de rijrichting van het verkeer in. Een motoragent ging ze voor zodat ze snel ter plaatse waren.

Terwijl het aantal toeschouwers snel toenam was in eerste instantie niet te zien waar de brand was. Bij Banfi wellicht, of toch in een van de woningen erboven? Uit de schoorsteen van Broodje Seijst kwam dikke, zwarte rook.

Terwijl agenten het publiek met een rood-wit lint richting de Steynlaan stuurde, opende de brandweer de toegangsdeur van Broodje Seyst. Dikke, zwarte rookwolken kwamen uit de zaak waar eigenaar Onno de Vries al meer dan dertig jaar broodjes smeert, koffie schenkt en ijs verkoopt.

‘’Wat een narigheid’’, zei de juwelier van de overkant die vorige week slachtoffer was van brute diefstal. Hij was even komen kijken, maar draaide zich nu om en maakte zich uit de voeten. 

‘’Daar kunnen we voorlopig geen broodjes halen’’, meldt een pizzakoerier die met zijn scooter moet omrijden van de politie. 

Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie