De gehuurde ladderwagen op Koningsdag voor de vlaggenmast op Het Rond in Zeist.
De gehuurde ladderwagen op Koningsdag voor de vlaggenmast op Het Rond in Zeist.

Brandweerpost Den Dolder zoekt versterking!

4 mei 2023 om 13:10 Brand

DEN DOLDER Is de vrijwillige brandweer iets voor jou? Kom naar de kennismakingsdag op zaterdag 6 mei! Je komt op bijzondere plekken, werkt samen met bevlogen collega’s in een hecht team en maakt het verschil bij incidenten en noodsituaties. Je zet je in voor de veiligheid van anderen, gaat fysieke uitdagingen niet uit de weg en als je beschikbaar bent laat je alles vallen als de pieper gaat. 

VRIJWILLIGERS

Brandweerpost Den Dolder is op zoek naar nieuwe enthousiaste vrijwilligers. Mannen en vrouwen die hulp bieden aan mensen en dieren in nood en bijdragen aan de veiligheid van hun directe omgeving. Brandweerteams bestaan voor het grootste deel uit gedreven vrijwilligers, die dit werk naast hun dagelijkse bezigheden uitoefenen. Stuk voor stuk collega’s die voor elkaar en voor anderen door het vuur gaan.

MIDDENIN DE MAATSCHAPPIJ


Als brandweervrijwilliger ben je niet alleen bezig met brandbestrijding, maar bied je hulp in tal van situaties. Zoals bij het bevrijden van beknelde verkeersslachtoffers. Maar ook bij het redden van mensen en dieren uit het water, bij het bestrijden van ongevallen met gevaarlijke stoffen of bij stormschade. Daarnaast ligt Den Dolder natuurlijk in bosrijk gebied: dus ook voor natuurbranden rukt post Den Dolder regelmatig uit.

In de nabije toekomst zal de post worden uitgebreid met een voertuig speciaal bestemd voor natuurbrandbestrijding. Mede door deze uitbreiding is de brandweer in Den Dolder ook op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Het is dankbaar werk, waarbij je daadwerkelijk bijdraagt aan de maatschappij. 

VERGOEDING  EN VERZEKERING

Vergoeding en verzekeringBehalve veel dankbaarheid ontvang je ook een vergoeding. Naast een vaste jaarvergoeding krijg je een vergoeding per uur: voor de wekelijkse oefensessies én voor jouw inzet tijdens incidenten. Ook ben je goed verzekerd.

AANMELDEN


Voel je je aangesproken? Woon of werk je in Den Dolder en heb je interesse in het vak? Bezoek dan één van de workshops op onze kennismakingsdag op zaterdag 6 mei. Op deze dag ga je in gesprek over het brandweerwerk en kun je ervaren hoe het is om brandweerman of -vrouw te zijn. Je kunt je voor deze dag aanmelden bij postcommandant Eric Vos, via 088 878 2978 of e.vos@vru.nl. Kijk voor meer informatie op www.vru.nl/vrijwilligebrandweer

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie