Afbeelding
Menno Bausch

Update: Verdachte zit nog vast na wild-west achtervolging door Zeist

17 februari 2024 om 22:12 Misdaad

ZEIST Vrijdagavond liep een ruzie op de parkeerplaats naast Slot Zeist volledig uit de hand. Een automobilist reed in op geparkeerde auto’s en ging er vervolgens vandoor waarna drie andere bestuurders de achtervolging inzetten. De achtervolging eindigde bij station Driebergen-Zeist, toen de eerst weggereden auto tegen een verkeerslicht knalde.

Honderden automobilisten moesten vervolgens omrijden. De politie had de kruising namelijk afgezet zodat de verkeersongevallen analysedienst van de politie onderzoek kon doen. 

De politie laat weten: ,,Dat er vermoedelijk een conflict tussen twee personen was ontstaan, voorafgaand aan de achtervolging. Gelukkig kunnen we spreken van slechts materiële schade en dus geen persoonlijk letsel. Wat de exact beschadigde materialen zijn, is op dit moment nog onbekend. Er zijn wel meerdere voertuigen beschadigd geraakt. Overigens zit er op dit moment één verdachte vast.’’

Een van de betrokkenen bij deze bizarre actie  wil zijn verhaal graag delen, maar doet dat anoniem. ,,Het incident begon op een parkeerplaats naast Slot Zeist. Hier stond een groep met vijf auto’s bij de rode auto. Een van de jongens van de vijf auto’s had ruzie met de persoon in de rode auto. 

De rode auto begon uit het niets op verschillende auto’s in te rijden. Hij heeft schade gereden aan vier auto’s. Hier heeft hij ook twee fietsen geschept maar daar zat niemand op. Ook heeft hij een laadpaal geraakt op de parkeerplaats die vervangen moet worden. Hierna ging deze persoon er vandoor. 

Zijn rechter achterwiel en voorwiel waren beschadigd waardoor je een hard, slippend of piepend geluid hoorde. 

Wij zijn met drie auto’s achter hem aangereden, twee keer een Seat Ibiza en een goudkleurige Suzuki Swift. Hij probeerde ons kwijt te raken en reed via Zeist centrum richting station Driebergen-Zeist. 

Tijdens deze achtervolging was ik aan het bellen met 112 en gaf ik onze locatie door. 

De persoon reed door rood, via de busbaan en tegen het verkeer in. Wij bleven achter hem aanrijden. Op de weg richting het station reed er een politieauto achter ons aan met zijn sirene’s aan. Toen wij het station naderden, probeerde de persoon in de rode auto de voorste zwarte Ibiza van de weg te rammen, waardoor hij de controle verloor over het stuur en vol op een stoplicht in reed met ongeveer 100 km/h. Op dit moment was ik uitgestapt en filmde ik de chaos. 

De drie inzittenden van de voorste Seat Ibiza renden naar hem toe om verhaal te halen. Twee van deze jongens zijn toen direct aangehouden door de politie die ons tijdens onze achtervolging volgde. De persoon van de rode auto had geluk, omdat er toevallig een ambulance rechts van het stoplicht stond te wachten. Het ambulancepersoneel begon gelijk met hulpverlening. De persoon was eerst buiten bewustzijn, maar stapte hier na zelfstandig uit om vervolgens verhaal te halen bij de drie jongens uit de Seat Ibiza. Toen werd hij direct aangehouden,’’ aldus een van de betrokkenen, op zaterdag.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie