Afbeelding

Poederbrief bezorgd bij Altrecht Zeist: gebouw ontruimd

22 februari 2023 om 22:23 Misdaad

ZEIST Op dinsdag 21 februari is er een poederbrief bezorgd bij GGZ-instelling Altrecht, op de locatie Schaerweijde in Zeist. Dit wordt bevestigd door een politiewoordvoerder. Het gebouw is ontruimd. Na nader onderzoek bleek het om bakpoeder te gaan.

Dinsdagmiddag kwam er omstreeks 15.00 uur een melding binnen over een poederbrief bij politie Midden-Nederland. Deze zou zijn bezorgd bij Altrecht. ,,Wij gingen op de melding af en keken wat er nodig was, of de EOD (ExplosievenOpruimingsdienst) moest worden ingezet’’, laat een woordvoerder van de politie weten. 

BAKPOEDER

Er is een protocol in werking gesteld: het gebouw werd ontruimd en de brief is voor nader onderzoek veilig gesteld. Het bleek te gaan om bakpoeder. Het is nog niet duidelijk of de politieonderzoek gaat doen naar de dader.

Een cliënt volgde tijdens het incident haar wekelijkse groepstherapie, die werd onderbroken nadat bekend werd dat er een poederbrief was bezorgd. Zij wil anoniem blijven. ,,We werden naar buiten gestuurd. Mensen bleven rustig, er was geen paniek. Ik dacht zelf ook: het zal wel niet serieus zijn’’, zegt ze.

Ook zou er vandaag, op woensdag 22 februari, een incident hebben plaatsgevonden: hetzelfde gebouw zou zijn beklad met eieren. De politie kan dit niet bevestigen. Het is niet duidelijk of er een verband is tussen het eieren gooien en de poederbrief. Altrecht was niet bereikbaar voor een reactie.

Hendriëlle de Groot
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie