Wie heeft gezien welke jongens zaterdagavond Ray Schouten hebben mishandeld?
Wie heeft gezien welke jongens zaterdagavond Ray Schouten hebben mishandeld? René Borkent

Ray uit Zeist zoekt getuigen van mishandeling

12 april 2023 om 22:24 Misdaad

ZEIST Ray Schouten, een 15-jarig transgender meisje uit Zeist, is wel wat gewend. Met bedreigingen en scheldpartijen heeft ze wel vaker te maken. Ze is ook wel eens geslagen. Ze vond het zelf nooit heftig genoeg om de politie erbij te halen. Maar wat er zaterdagavond gebeurde op het pleintje bij basisschool De Sluis was anders.

SCHELDEN

Ray was daar met een vriendin aan het chillen toen er drie jongens naar ze toe kwamen. ,,Eén van hen begon meteen te schelden: kankerhomo’’, vertelt Ray. Mijn vriendin schold terug. ,,Ze wisten eerst niet eens wie ik was. Totdat ze m’n naam vroegen en die gaf ik gewoon. Toen herkenden ze me van Tik Tok.’’ Dat is een social medium waar veel jongeren actief op zijn. ,,Even later gingen de drie jongens weg.’’

SCHAAFWOND 

Maar drie kwartier later kwamen er twee terug. Juist degene die was begonnen met schelden was er niet meer bij. ,,Ik was een elektrische sigaret aan het roken en één van de twee jongens wilde m’n vape hebben’’, vertelt Ray. Dat is de vulling voor de sigaret. ,,Maar die ging ik niet aan die jongen geven. Hij pakte me bij m’n nek en gooide me vanaf de tafeltennistafel op de grond.’’ De jongen nam de vape mee en rende weg, samen met z’n maat. Ray bleef achter met een flinke schaafwond op haar rug. 

AANGIFTE

Maar Ray liet het er niet zomaar bij zitten. Haar vriendin maakte een foto van de wond en zelf nam ze contact op met de politie. En ze plaatste een bericht, mét de foto, op Facebook. De volgende dag deed Ray aangifte. 

GETUIGEN 

Ze hoopt dat getuigen zich melden. Misschien zijn er mensen die zaterdagavond iets gehoord of gezien hebben. Bovendien hoopt ze dat het wat oplevert als de politie de beelden gaat bekijken van de camera’s die bij De Sluis hangen.  

Ray is maandag wel ,,gewoon’’ naar school gegaan. Maar verder komt ze nu even niet zo graag buiten. Behalve in de eigen straat. Daar voelt ze zich veilig. 

René Borkent
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie