Afbeelding
Politie Utrechtse Heuvelrug

Twee verdachten in Driebergen aangehouden voor verboden wapenbezit

29 juni 2023 om 23:08 Misdaad

DRIEBERGEN Maandagavond zijn in Driebergen twee verdachten aangehouden voor verboden wapenbezit, zo meldt de lokale politie via haar Facebookpagina. Zij werd gealarmeerd nadat vanuit een bos nabij de Arnhemse Bovenweg meerdere schoten klonken. 

Gezien de ernst van de situatie kwamen eerdere politie-eenheden ter plaatse. Kort daarna werden de verdachten gesignaleerd en aangehouden op de A12. Dit gebeurde middels een zogenaamde ‘uitpraatprocedure’. Bij deze werkwijze wordt een verdachte met uiterste voorzichtigheid benaderd. Dienstwapens werden op de verdachte gericht, terwijl deze onder controle werd gebracht. De verdachte bleek een 19-jarige man te zijn. 

In het bos werd met een speurhond gezocht naar wapens, hulzen en andere sporen. Nadat enkele hulzen waren aangetroffen en onderzocht, bleek het te gaan om knalpatronen. Later op de avond werd een minderjarige verdachte aangetroffen in een woning in Driebergen. Deze bezat twee wapens en munitie, maar ook dit bleken nepwapens te zijn. het zou gaan om een gasdrukpistool en alarmpistool. Wel konden de wapens projectielen verschieten en leken ze veel op echte vuurwapens. De eigenaar van de nepwapens werd dan ook aangehouden. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie