De hondengeleider en zijn honden zoeken naar mogelijk bewijs.
De hondengeleider en zijn honden zoeken naar mogelijk bewijs. Menno Bausch

Update: geen woningoverval in Zeist maar poging tot oplichting; twee tieners uit Maarsbergen aangehouden

2 augustus 2023 om 11:22 Misdaad

ZEIST Even voor 18.00 uur vandaag kwam er een melding binnen van een woningoverval op de Arnoldus Stramroodlaan in Zeist. Tevens werd er een Burgernet melding gegeven om uit te kijken naar de mogelijke verdachte(n).Tijdens het aanrijden van de politie zagen agenten de mogelijke dader rond de Schaerweijdelaan. Deze kon op de Anne de Vrieslaan worden aangehouden. Tevens werd er een tweede aanhouding verricht. De personen zijn over gebracht naar het politiebureau.
Een hondengeleider heeft zijn hond nog in de omgeving naar mogelijke voorwerpen laten zoeken.
Gisteravond was nog onduidelijk of het daadwerkelijk om een woningoverval ging, of om een uit de hand gelopen verkoopafspraak via het internet. Dat laatste blijkt het geval, meldt de politie.

Een bewoner van Zeist dinsdag 1 augustus vroeg in de avond in zijn woning afgesproken met de verdachten om een mobiele telefoon aan hen te verkopen. Tijdens het gesprek probeerden de verdachten om het exemplaar te ruilen voor een andere telefoon. De aangever had dit echter door en confronteerde hen daarmee. De situatie leek te escaleren, maar uiteindelijk kozen de beide verdachten het hazenpad.

De gewaarschuwde politie beschikte over een bruikbaar signalement en zette de omgeving af met diverse eenheden. Een diensthond geleider zag de beide verdachten van 14 en 16 jaar oud en inwoners van Maarsbergen, lopen op de Anne de Vrieslaan. In eerste instantie leek het erop dat de verdachten opnieuw wilde vluchten, maar na een waarschuwing dat dan de diensthond zou worden ingezet, blijven zij staan en konden zij worden aangehouden.

De beide jongens zijn ingesloten en de politie zet het onderzoek voort.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie