Afbeelding
Politie Utrecht

Alerte burger zorgt voor aanhouding na straatroof in Bunnik

19 november 2023 om 12:06 Misdaad

BUNNIK Een 15-jarige jongen liep donderdagmiddag, 16 november, op de Tolhuislaan in Bunnik. Twee verdachten met bivakmutsen liepen op de jonge jongen af, maar een alerte burger sloeg direct alarm. Dat laat de politie vrijdagmiddag weten.

In de middag krijgt de meldkamer een melding binnen van een burger die aangeeft een verdachte situatie te zien. Twee jongens met bivakmutsen zouden bij een andere jongen staan. Als de agenten op de locatie zijn aangekomen, blijkt dat het slachtoffer beroofd is van zijn telefoon. De verdachten zijn er inmiddels vandoor op hun fietsen. In de omgeving werd nog gezocht. Ook werd ‘zoek mijn’ nog ingezet, maar helaas zonder resultaat. Maar dan gebeurt er iets onverwachts.

De agenten zijn in gesprek met het slachtoffer, als op dat moment één van de verdachte langsfietst. De collega twijfelt geen moment en rent direct achter de jongen aan. De 15-jarige verdachte legt het af tegen de agent en wordt staande gehouden. De jongen wordt direct herkend door het slachtoffer, waarop de 15-jarige verdachte uit Utrecht is  aangehouden. Hij is overgebracht naar het cellencomplex in Houten.

TWEEDE AANHOUDING

Door onderzoek kon al snel daarna een tweede 15-jarige Utrechter thuis worden aangehouden. Beide jongens worden verdacht van betrokkenheid bij de straatroof en zitten nog vast. Het slachtoffer heeft inmiddels zijn telefoon weer terug.

Dankzij de alerte burger konden wij deze twee verdachten snel aanhouden, aldus de politie. ,,Het direct bellen naar 112 bij een verdachte situatie helpt de politie. Dus twijfel niet wanneer u iets verdachts ziet, of een situatie niet vertrouwt. Bel dan meteen 112. Samen met u maken we de omgeving veiliger.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie