Een foto van de koelaanhangwagen die woensdag werd gestolen. De diefstal is een grote strop voor Hero Verhuur.
Een foto van de koelaanhangwagen die woensdag werd gestolen. De diefstal is een grote strop voor Hero Verhuur. Aangeleverd

Koelaanhangwagen gestolen bij Bisonveld in Zeist

30 mei 2022 om 16:27 Overig

ZEIST Afgelopen donderdag kon na een gedwongen corona-pauze van twee jaar eindelijk weer het traditionele RDZ-Hemelvaart-korfbaltoernooi plaatsvinden en voor dit evenement huurde de organisatie een koelaanhangwagen van Hero Verhuur aan de Kwikstaartlaan. Op de woensdagmiddag voor Hemelvaartsdag werd die wagen gestolen.

door René Borkent

Het is een flinke strop voor het Hero Verhuur. Het bedrijf betaalde 7300 euro voor de wagen. Hero Verhuur was eigenaar van twee van die koelaanhangwagens: een grote en een kleine. Eigenaar Rob van Groningen: ,,Die grote plaatsen we altijd zelf, maar de kleine geven we gewoon mee aan de huurder. En voor dit toernooi werd de kleine wagen al jaren opgehaald, behalve de laatste twee jaar natuurlijk.’’

De chauffeur die de wagen woensdag had opgehaald reed ermee naar het Bisonveld, maar daar waren op dat moment nog kinderen aan het korfballen. Daarom parkeerde hij zijn eigen auto met de aanhangwagen even op de kleine parkeerplaats buiten het Bisonveld. Zelf ging hij naar de zaal die de volgende dag als feestzaal zou dienen om daar vast wat voorbereidingen te treffen. Toen hij terugkwam zag hij dat de koelaanhangwagen weg was. En de voorbanden van z’n auto waren lek gestoken. 

De diefstal is een grote strop voor Van Groningen, die na twee jaar coronabeperkingen eindelijk weer z’n koelaanhangwagen kon verhuren. ,,Ik moet nu zelf een wagen inhuren en dat kost ook weer geld’’, zegt Van Groningen. 

Inmiddels hebben zich na een oproep op Facebook wel getuigen gemeld. Er zijn zelfs beelden van de auto van de dief. Die beelden heeft Van Groningen vrijdag overgedragen aan de politie.

De politie heeft de zaak nog in onderzoek. Van Groningen was op maandagmiddag nog niet geïnformeerd over de voortgang daarvan. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie