Igone de Jongh - Zin in liefde
Igone de Jongh - Zin in liefde

Igone de Jongh - Zin in liefde

zaterdag 26 november 2022 20:15 tot 22:00

Igone de Jongh is de meest bejubelde en gelauwerde prima ballerina van ons land en een grote inspiratiebron voor zowel publiek als choreografen. Na 24 jaar ster-danseres geweest te zijn bij het Nationaal Ballet en geschitterd te hebben op gerenommeerde balletpodia, besloot Igone met haar eerste eigen voorstelling I naar het publiek in het land toe te reizen. Na het succes van I is het nu tijd voor de opvolger Zin in liefde. In Zin in Liefde geniet het publiek opnieuw van Igone op haar allerbest. Klassiek ballet wordt afgewisseld met een uitstapje naar de moderne dans. Ze wordt daarin bijgestaan door de grootste talenten uit binnen- en buitenland. Samen creëren zij een nieuw ‘fusion’ ballet, een spannende en gedurfde mix tussen klassiek ballet en moderne theaterdans.Zin in liefde is een voorstelling die ontroert, betovert en tegelijkertijd inspireert om alles te geven.

De Volkskrant: “Intens en virtuoos is elke beweging perfect in balans.” Trouw: “Een magisch moment als De Jongh haar spitzen ombindt voor de vertolking van de stervende zwaan, de rol die ze nooit danste.” Theaterkrant: “Igone de Jongh – I??is een prachtige, stijlvolle en in esthetisch opzicht volmaakte mix van klassiek en hedendaags ballet.” Ilovetheater.nl: “Met krachtige en energieke dansbewegingen brengt De Jongh poëzie op de bühne.” 

Fotocredits: Mark Engelen

Locatie