Leif de Leeuw Band plays The Allman Brothers Band
Leif de Leeuw Band plays The Allman Brothers Band Foto: Robert Lagendijk

Leif de Leeuw Band plays The Allman Brothers Band

vrijdag 27 mei 2022 20:30 tot 23:59

De multi-award winnende gitarist Leif de Leeuw en zijn zeskoppige band zijn dé southern jam-band sensatie van Europa. De band onderscheidt zich met zijn adembenemende gitaarsolo’s, twee groovende drummers en twin-leads. Geïmproviseerde jams maken elke show uniek. De band zet in hun eigen muziek de traditie voort van bands als Little Feat, Allman Brothers Band en Derek and the Dominos.

The Allman Brothers Band

Eind september 2018 begon de band met hun eerste tour met de muziek van de Amerikaanse southern rockers The Allman Brothers Band. Wegens het succes volgde er direct een tweede tour met shows door heel Europa ter promotie van de live plaat met The Allman Brothers songs. Afgelopen jaren hebben fans en promotors vaak gevraagd of Leif de Leeuw Band deze show nog een keer wilde spelen. Tot nu toe zei de band: ”Nee, gaan we niet meer doen”, maar de muziek is eigenlijk te gek om het niet te doen. Dus: de Leif de Leeuw Band gaat weer The Allman Brothers Band spelen!

Nieuwe tour

Deze tour gaat de band het iets anders aanpakken. Buiten de bekende hit-songs als Jessica en Whipping Post maken ze de setlist iets gevarieerder door songs toe te voegen van Allman Brothers gerelateerde bands als Gov’t Mule en Derek and the Dominos. Maar net zoals de tours in 2018 en 2019 wordt het geen een-op-een tribute, maar gewoon lekker de songs spelen zoals de band dat het liefste doet; op hun eigen manier met hun eigen sound. Nieuwsgierig? Kom het meebeleven in De Peppel!

Bezetting

Leif de Leeuw – gitaar

Sem Jansen – gitaar/zang

Tim Koning – drums

Joram Bemelmans – drums

Boris Oud – bas

Willem ’t Hart – toetsen/Hammond

Kaartverkoop via www.peppel-zeist.nl

Dit is een verplaatst concert. Eerder stond het concert gepland op 5 mei en 11 december 2020 en 3 december 2021. Reeds gekochte kaarten blijven geldig voor de nieuwe datum en kaartkopers zijn per mail op de hoogte gebracht. Inmiddels speelt de band niet meer de Where We’re Heading tour, maar The Allman Brothers. 

Locatie