Qigong voor mensen zonder en met een lichamelijke beperking
Qigong voor mensen zonder en met een lichamelijke beperking Vol-ledig, Ruud van Beeren

Qigong

donderdag 26 januari 10:00 - 11:15

Qigong

Oosterkerk, Woudenbergseweg 44, Zeist

donderdag 10.00 - 11.15 uur

Geef je op voor een proefles: welkom@vol-ledig.nl

www.vol-ledig.nl

Qigong

Qigong brengt lichaam en geest in balans. Qigong bestaat uit gezondheidsoefeningen die een druk hoofd, spanning, vermoeidheid, ongemak of pijn doen verdwijnen. Je voelt je weer soepel, lekker in je vel en je hebt energie voor tien. Je kunt de wereld weer aan. In contact met je lichaam voel je hoe jij wilt en kunt meebewegen met de veranderingen van het leven, groot of klein.

Wie ontmoet je op qigong?

Je ontmoet bij Vol-ledig vrouwen en mannen met of zonder een lichamelijke beperking. De leeftijd ligt tussen de dertig en de tachtig. Voor werkenden is qigong een manier om spanning los te laten en tot zichzelf te komen. Mensen met een beperking ontdekken waar hun grenzen en hun mogelijkheden liggen. Ze kunnen hierdoor hun energie beter gebruiken. Mensen, die een zwaar emotionele tijd doormaken of hebben dorgemaakt, vinden rust en balans.

Wekelijkse lessen in Utrecht en Zeist

De groepslessen qigong worden gegeven in Utrecht en in Zeist. Meestal start een les met een meditatieve oefening waardoor je hoofd tot rust komt. Het kan een energetische meditatie zijn, een ademhalingsoefening of een visualisatie. Daarna kom je in beweging. Elke beweging wordt uitgebreid uitgelegd. Hierna doe je op jouw tempo en met jouw mogelijkheden zelf de oefening. Geleidelijk groeit jouw lichaamsbewustzijn. Tijdens de les en ook na de les kun je me vragen stellen. In de les plaats ik je vraag in een breder perspectief, zodat ook andere deelnemers profijt van jouw vraag kunnen hebben. Na de les kan ik specifiek op jouw situatie ingaan.

Naast de groepslessen in Zeist en Utrecht kun je ook online lessen volgen.

Locatie