Edelstenen in klankschaal
Edelstenen in klankschaal Corinne Hendriks

Workshop Steengoede Bescherming

donderdag 26 januari 2023 20:00 t/m 21:30

We krijgen vaak mensen in de winkel die op zoek zijn naar een beschermende edelsteen. Meestal willen ze een steen die bescherming biedt tegen indrukken van buitenaf, energie die ze ongewild van anderen oppikken, elektromagnetische straling of een combinatie hiervan. Soms zijn ze op zoek naar een steen die bescherming biedt op reis voor zichzelf of een dierbare. In zeldzame gevallen zoeken ze naar een steen die beschermt tegen vervloekingen of kwaadwillende entiteiten. Gelukkig kunnen edelstenen op vele vlakken bescherming bieden. In deze workshop maken we kennis met tien edelstenen die bekend staan om hun beschermende eigenschappen.

We beginnen deze avond met de talking stick. Iedereen krijgt de gelegenheid om zijn of haar naam te noemen en te vertellen wat hem of haar hier heeft gebracht. Waarom ben je hier, wat hoop je hier te vinden? Het ritueel van de talking stick is een oude sjamanistische traditie waarbij ieders stem gehoord kan worden en er ruimte is om je uit te spreken naar jezelf, de groep en Spirit. Na iedere spreker houden we vijf seconden stilte uit respect voor de spreker. In deze stilte kan de rest van de groep een prayer voor de spreker doen; dat wil zeggen een klein gebed dat het hem goed mag gaan, dat de avond hem brengt wat hij nodig heeft, liefde en heling.

Deze avond staat in het teken van bescherming. Daarom doen we na de ronde met de talking stick een aardende meditatie om dichter bij onszelf en Moeder Aarde te komen. Moeder Aarde zorgt voor ons en geeft ons wat we nodig hebben. Ze biedt ons veiligheid, draagt ons en neemt liefdevol alle energie in zich op die niet van ons is en ons niet dient.

We gaan uit ons hoofd en in ons lijf en gevoel. Om bij het gevoel te komen, leren we je een leuke oefening: de lichaamspendel. Door deze oefening kom je in contact met het lichaamsbewustzijn. Dit bewustzijn weet feilloos de juiste steen voor dat moment te kiezen zonder dat het hoofd zich ermee hoeft te bemoeien. Liever niet zelfs: hoe meer je het hoofd erbuiten kunt laten, hoe makkelijker deze oefening zal zijn.

Er staan bakjes met verschillende edelstenen en hangers klaar die een beschermende werking hebben. Je krijgt rustig de tijd om met behulp van de lichaamspendel hieruit een voor jou geschikte steen of hanger te kiezen.

Heb je een steen of hanger uitgekozen, dan gaan we hiermee contact maken door hem goed te bekijken en te voelen. Stel jezelf eens voor, laat de steen weten wie je bent. Zo maken we verbinding met onszelf en met de steen die jou met alle liefde wil beschermen.

Daarna gaan we met de uitgekozen steen mediteren. Tijdens de meditatie vraagt ieder aan zijn of haar steen of die hem wil helpen met zijn of haar individuele doel. Zo kan de steen nog beter zijn werk doen. Van zichzelf heeft hij al een bepaalde werking, maar door de steen bewust uit te nodigen en een intentie te zetten, maak je hem nog krachtiger. 

Ten slotte is er ruimte voor het uitwisselen van ervaringen en het stellen van vragen. 

De uitgekozen steen of hanger mag met je mee naar huis. We geven je hierbij een tekstje mee met de naam van de steen en wat aanvullende informatie.

Disclaimer: Wij pretenderen niet dat edelstenen medische hulpmiddelen zijn of dat wij in de positie verkeren medisch advies te kunnen geven. Hoewel edelstenen je gezondheid zeker kunnen ondersteunen, is en blijft het belangrijk om altijd eerst hulp te zoeken bij jouw arts.

Locatie