BOEM Paukeslag
BOEM Paukeslag eigen, rechtenvrije, foto

Poëzievoorstelling BOEM Paukeslag

zondag 29 januari 2023 14:30 t/m 15:15

Zondagmiddag 29 januari brengt de dichtgroep ‘De Alpejagers’ met hun programma BOEM Paukeslag in de boekwinkel van Kramer & Van Doorn een ode aan de Vlaamse dichter Paul van Ostaijen. Zij hebben in veertien eerdere voorstellingen het publiek weten te boeien door de op papier grafisch aparte gedichten van Paul van Ostaijen uit te voeren in een klankspel van menselijke stemmen. Het gezelschap ‘De Alpejagers’ bestaat uit de dichters Nanny Luijsterburg, Mia Wittop Koning, Gerard Beentjes, Jaap Lemereis en Ali Serik. Veel mensen kennen Boem Paukeslag en de Singer Slinger Naaimasjien nog uit hun schooltijd, maar De Alpejagers laten de gedichten op een volstrekt eigen wijze horen.  Ook brengen ‘De Alpejagers’ eigen gedichten, waarbij zij zich hebben laten inspireren door hun Vlaamse voorbeeld. Eerder waren zij al te zien in Eemnes, Amersfoort, Zeist, Alkmaar, Hilversum en Utrecht. 

Kortgeleden verscheen van Ali Serik het epos ‘Land van Weemoed’. Het boek verhaalt in een gedicht van meer dan vierhonderd de geschiedenis van een vergeten generatie, de eerste generatie gastarbeiders uit Turkije. Na afloop van de voorstelling kunnen toeschouwers zijn boek kopen en door de dichter laten signeren. Organisatie: Literair Zeist in samenwerking met Boekhandel Kramer & Van Doorn. De voorstelling vindt plaats in de boekwinkel van Kramer & Van Doorn, Slotlaan 221 in Zeist. Aanvang: 14.30 uur. Toegang: gratis, vooraf aanmelden via info@kramerenvandoorn.nl. Meer informatie: www.literairzeist.nl

Locatie