Afbeelding
onbekend

Julika Marijn - In de schaduw van Rembrandt

zondag 15 oktober 2023 18:30 tot 20:30

Geertje Dircx was een minnares van Rembrandts en kindermeisje van zijn zoon Titus op. De Nachtwacht zag zij ontstaan en ze stond model voor de grote schilder. Toen Hendrickje Stoffels ten tonele verscheen werd ze bruut opzijgeschoven en door Rembrandt opgesloten in een tuchthuis.

Al meer dan 350 jaar staat ‘de meester van het licht’ wereldwijd in de schijnwerpers. In de schaduw van Rembrandt gaat over de keerzijde van zijn genialiteit en roem, de kracht om het licht te blijven zoeken, loyaliteit en de bittere grenzen daarvan.

Krachtige vrouwen die hun eigen weg en stem zoeken, is een terugkerend thema bij Julika Marijn. Eerder maakte ze succesvolle solovoorstellingen over Etty Hillesum, prinses Diana en Helene Kröller-Müller.

Locatie