Wilde Honing door Theatro Triori
Wilde Honing door Theatro Triori Michiel Kranendonk

Theatro Triori speelt Wilde Honing

vrijdag 6 oktober 2023 20:00 tot 22:30

Theatro Triori WILDE HONING, een bewerking van Tsjechov’s eerste toneeltekst Platonov. De regie is in handen van Arjan Kindermans.

Wat gebeurt er als oude vrienden elkaar na lange tijd weerzien en ze zich stierlijk bij elkaar vervelen? Het ideale klimaat om je halsoverkop in uitzichtloze affaires te storten, toe te geven aan onverstandige verlangens en om met heel veel drank het besef weg te spoelen dat je oude idealen ingehaald zijn door de werkelijkheid. De vrienden in Wilde Honing ontmoeten elkaar na hun eenzame winterslaap weer op het landgoed van de jonge weduwe Anna Petrovna. Maar zelfs na maanden van afwezigheid hebben ze elkaar nog altijd niets te vertellen. Totdat de gefrustreerde dorpsonderwijzer Platonov arriveert. Even is hij het middelpunt van luchtige vrolijkheid, maar met zijn cynische opmerkingen en commentaar op de bekrompen visies en relaties van zijn vrienden, jaagt hij iedereen in de verdediging. Hoe kan het dan toch dat alle vrouwen verliefd op hem worden en alle mannen tegen hem opkijken? Hoe kan het dat zulke beschaafde mensen vergeten hoe het hoort en dat iedereen tegen beter weten in hoop houdt op geluk en ware liefde? Misschien is daarop maar één antwoord mogelijk: “vuurwerk!”

Locatie