Afbeelding
Ruben Jorksveld /KunstenHuis Idea

Zang en theater komen samen in de workshop Muziektheater

donderdag 2 februari 19:00 - 21:30

Donderdag 2 februari start de Theaterschool van KunstenHuis Idea in samenwerking met de Muziekschool de gloednieuwe workshop Muziektheater, een korte een cursus voor volwassenen, waarin zang en theater samenkomen.

Muziektheater

Bij muziektheater staat de theatrale werking van het lied centraal. Spelers zingen vanuit hun personage en de liedjes zijn een belangrijk onderdeel van een groter, dieper verhaal. Centraal staat de vraag: wat wil een personage vertellen met een lied? De liefde verklaren, frustratie uiten, eenzaamheid delen? 

De workshop Muziektheater is voor acteurs die ook willen zingen en zangers die ook willen acteren. Naast techniek is er in de cursus volop aandacht voor presentatie, zodat een lied authentiek en geloofwaardig klinkt. Deelnemers bereiden voor aanvang van de cursus één of meerdere liedjes naar keuze voor, waar ze gedurende de cursus aan werken.  

De docenten 

Anita van Soest is klassiek opgeleid trompettist en is een bevlogen muziek- en theaterdocent bij KunstenHuis Idea. Daarnaast maakt ze al vele jaren muziektheaterproducties.

José Bosscher heeft zang en saxofoon gestudeerd aan het Conservatorium van Amsterdam en speelde in verschillende pop- en jazzbands. Ze heeft jarenlange ervaring als vocalcoach, onder andere bij KunstenHuis Idea, en is oprichter van Voice WorX Academy.

Kijk voor meer informatie en inschrijven: https://kunstenhuisidea.nl/theater

Start: donderdag 2 februari, 4 lessen Tijden: 19:00 - 21:30 uur  

Kosten: € 129,- 

Docenten: Anita van Soest, José Bosschers 

Locatie: De Egeling in Zeist