Afbeelding
Eigen foto

Eilie Billish met single in Yumbo

zaterdag 4 februari 2023 20:00

Eilie Billish is een kersverse Zeister band, opgericht door Chuy Smit en Abel Jansma.
Deze heren geven in het dagelijks leven les aan muziekschool Backstage te Zeist en begeleiden beginnende bands. Omdat zij het zelf ook erg goed op het podium doen zijn ze een nieuw muzikaal project gestart: sinds 2022 vertalen zij vakkundig de muziek van Billie Eilish naar het extreme metal domein. De keiharde groove’s en onheilspellende sferen van Eilish worden met grunts, blastbeats en overstuurde gitaren in een nieuw daglicht gezet. In eerste instantie overtuigden ze hiermee hoofdzakelijk zichzelf maar daarna volgde meer nummers, opname sessies, artwork, een live band en in de zomer van 2022 de debuutshow op festival Metal op je Muil, alwaar de tent volledig op zijn kop werd gezet. Dat Eilie Billish garant staat voor feest is ondertussen wel duidelijk.

In januari 2023 is de eerste single van Eilie Billish uitgekomen: There for I am. Hiermee laat de band horen dat ze niet alleen op het podium sterk staan, maar ook in de studio de nummers van Billie Eilish in een retestrak staaltje deathmetal om kunnen toveren. Er belooft nog veel te volgen op dit spetterende begin.


Op 4 februari treedt Eilie Billish op in Yumbo, Bunnik. Aldaar zal ILL MIND het voorprogramma verzorgen. Dit is 1 van de gevorderde bands van muziekschool backstage. Deze jonge enthousiaste jongens zijn al met eigen nummers te beluisteren op spotify!
Deur open 20.00
ILL Mind 20.30
Eilie Billish 21.30
Entree GRATIS
Yumbo
Rumpsterweg 13
3981 AK Bunnik