Kunstlezing Johannes Vermeer

donderdag 23 maart 2023 10:00 tot 11:30

Vanwege de overweldigende belangstelling voor de kunstlezing Vermeer door Mirelle Nunes van Kunst uit Zeist op do.16 maart a.s. is er een EXTRA mogelijkheid om de lezing te volgen op do. 23 maart a.s. 10-11.30u in het Walkartcentrum, Kerkweg 19, Zeist.

Vermeer in het Rijksmuseum

Uniek dit jaar is dat 28 van de ca. 37 schilderijen van Johannes Vermeer te zien zullen zijn in het Rijksmuseum. Vanaf 10 februari opent de grootste Vermeer-tentoonstelling ooit; te zien t/m 4 juni 2023. Het kleine oeuvre verspreidt over de hele wereld is hiervoor bijeengebracht, waarvan sommige werken nooit eerder voor het publiek in Nederland te zien waren.

De Sfinx van Delft

De Delftse kunstenaar Johannes Vermeer (1632-1675) is een van de grootste meesters uit de Hollandse Gouden Eeuw. Zijn werk kenmerkt zich door tijdloze, ingetogen scènes binnenshuis, subtiel kleurgebruik en een ideale compositie. Over Vermeer zelf en zijn werkwijze weten we eigenlijk heel weinig, vandaar zijn bijnaam ‘De Sfinx van Delft’.

In zijn eigen tijd was Vermeer niet erg bekend en raakte zelfs na zijn overlijden in de vergetelheid. Herontdekt aan het einde van de 19e eeuw en van toen af groeide zijn naamsbekendheid.

Kunstlezing ‘Johannes Vermeer’

De kunstlezing zal ingaan op deze wereldberoemde 17de-eeuwse schilder en zijn werken stukje bij beetje ontrafelen, zoals ‘Het straatje’ en ‘Het melkmeisje’. 

De lezing wordt naast een zaalbijeenkomst ook als terugkijklink aangeboden. Daarnaast geeft Kunst uit Zeist de lezing bij u thuis-op-maat of bij zakelijke evenementen. Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden.

Donderdag 23 maart 2023

Tijd: 10-11.30 uur

Locatie: Walkartcentrum, Kerkweg 19, Zeist (gratis P achter de kerk)

Prijs: € 14,95 (incl. koffie/thee)

Docent: Mw. Mirelle Nunes MA

Kunst uit Zeist

Info & aanmelden: kunstuitzeist@casema.nl

www.kunstuitzeist.nl

06-50489752

Locatie