Bigband Concert in de Koningshof in Doorn op zondagmiddag 26 maart

zondag 26 maart 2023 14:30 tot 17:00

Op zondagmiddag 26 maart  vindt in de Koningshof in Doorn de eerste van vier theatervoorstellingen plaats in de reeks ‘Heuvelrug Cultuur’.

Het Comité Heuvelrug Cultuur pakt meteen groot uit met de uitnodiging van een swingende Bigband uit Delft, die bestaat uit maar liefst 24 gedreven muzikanten.

Deze Bigband DDO brengt swingende hits, die in de loop der tijden zijn overgewaaid uit Amerika onder de noemer ‘American Songbook’. 

Bij het American Songbook gaat het om de ontwikkeling van de populaire (westerse) muziek die vanuit de Verenigde Staten overwaaide vanaf de 30’er jaren.   Van de orkesten van Tim Dorsey en Glenn Miller tot en met de latere rock & roll en swing muziek waarin de invloed van o.m. de gospel, blues en jazz terug te horen is met ook vaak Afrikaanse roots. Met dit grote live-orkest o.l.v. dirigent Bram Noordam, wil het team van organisator Wout Nijland iets van de opwindende ontwikkeling van deze muziekperiode voor het voetlicht brengen. En natuurlijk zijn er nummers bij die spontaan meegezongen kunnen worden. Via projecties en teksten wordt het publiek ook visueel meegenomen in een boeiende  muzikale reis.

Het Comité Heuvelrug Cultuur bestaat uit vertegenwoordigers van het Ondernemerscentrum Doorn, de Scouting, Muziekschool, de Oranjevereniging, de Kunstkring en diverse actieve muziekliefhebbers. 

Aanvang van de voorstelling op 26 maart is om 14.30 uur in de Koningshof. Foyer open 13.45 uur.

De entree is slechts € 10,- Meer info www.woutnijlandevenementen.nl

Locatie