Afbeelding
Van Internet

Boek & Film - Avec amour et acharnement 3 april

maandag 3 april 19:30 - 22:30

Boek & Film: Avec amour et Acharnement 

3 April 19.30 Figi theater Zeist

Gebaseerd op de gelijknamige roman van Christine Angot

Claire Denis / FR / 2021 / 116 min

Plot:

Sara (Juliette Binoche) en Jean (Vincent Lindon) zijn verliefd, ze wonen al een paar jaar samen. Het is een liefde die hen gelukkig en sterker maakt. Ze vertrouwen elkaar en het verlangen naar elkaar is nooit afgenomen. Op een ochtend loopt Sara haar vroegere minnaar François (Grégoire Colin), tegen het lijf, dezelfde François die haar aan Jean heeft voorgesteld, dezelfde François die ze zonder aarzelen voor Jean heeft verlaten. Ondanks dat hij haar niet ziet, is ze overweldigd door het idee dat haar leven plotseling kan veranderen. François stelt op zijn beurt aan Jean voor om weer samen te gaan werken. Het duurt dan ook niet lang voordat het drietal de controle over de situatie verliest. Avec amour et acharnement is een zinderend liefdesdrama over een turbulente driehoeksrelatie. Het is Claire Denis’ derde samenwerking met de gerenommeerde auteur Christine Angot, met wie ze Un beau soleil intérieur maakte en waarin Juliette Binoche eveneens de hoofdrol vervulde. Avec amour et acharnement ging in première op de Berlinale 2022, waar het genomineerd was voor de Gouden Beer en de Zilveren Beer won voor Beste Regie.

Zowel Juliette Binoche, Vincent Lindon als Grégoire Colin hebben verschillende keren met Claire Denis als regisseuse gewerkt. Nu voor het eerst met z’n drieën in een film geregisseerd door Claire Denis.

Gerlinda Heywegen, filmprogrammamaker voor verschillende festivals zoals Film By the Sea en Film & Literatuurfestival Winternachten geeft vooraf aan de film een inleiding. Zij gaat in op het boek, de schrijver, de film en de makers. Dit is de vierde film in de serie A van ‘Boek & Film’, een initiatief van Literair Zeist i.s.m Figi Bioscoop. Overige data en films zijn te vinden op: www.literairzeist.nl” Aanvang: 19.30 uur. Kaartverkoop online via www.figi.nl of reserveer telefonisch via de Nederlandse Theater Kassa: 0900-9203.kst]

Locatie