Where are you Adam? Oekraïense film uit 2022

vrijdag 16 juni 2023 20:00 tot 22:30

Aleksandr Plyska, Alexander Zaporoshchenko

Deze film dompelt de kijker onder in het dagelijkse leven van een afgelegen klooster op het Griekse schiereiland van de berg Athos. De beelden van het kloosterleven zijn vol authentieke personages en alledaagse heiligen, en komen tot ons bevrijd van de wikkels van alledaagse prioriteiten.

De makers van deze film – eigenlijk is het een documentaire – komen uit Oekraine en hebben er vier jaar over gedaan om tot deze inkijk in het leven van deze bijzondere groep mannen te kunnen komen.

Het juweel van deze rijke Byzantijnse omgeving zijn dan ook de monniken zelf die in hun dagelijks leven gevolgd worden. Levens die, zoals bij ieder mens, gevuld zijn van vreugde, hoop en devotie maar ook met teleurstelling en zwakheden. Een centrale figuur in de film is de ouderling van het klooster, abt Gregory. Zijn decennia lang leiderschap heeft een sterke band gecreëerd tussen hem en de monniken onder zijn hoede. 

Waarschijnlijk wordt de film ingeleid door een realtie van de filmmakers. 

De opbrengst van de film komt ten goede aan de families van deze Oekraïense filmmakers.

Meer weten? Kijk dan op www.filmhuisparklaan.nl. U kunt daar ook online uw kaarten kopen. Na afloop van de film is er gelegenheid tot napraten met een glas van het een of ander. 

Locatie