Ars Musica
Ars Musica Mirjam Lems

Eternal Light - Hemelse vergezichten

zaterdag 17 juni 2023 20:00 tot 21:30

De stemmen van het Ars Musica Concertkoor geven het licht op verschillende manieren betekenis in het programma van Eternal Light – Hemelse vergezichten. Dit concert wordt uitgevoerd in de sfeervolle Oude Kerk in Zeist op zaterdag 17 juni 2023.

Ruimte, rust, licht, eeuwigheid. Deze indrukken ervaren we dikwijls als we kathedralen bezoeken. Voor veel componisten zijn deze impressies inspiratiebronnen om tot de meest imposante en fantastische koorwerken te komen. De achtstemmige werken Bring us, o Lord God van Harris en Lux Aeterna van Elgar klinken als hemelse gesprekken die eeuwig licht uitstralen. Deze sfeer maken we ook mee in het imposante Lord, Thou hast been our refuge van Ralph Vaughan Williams voor orgel, trompet en koor.

Johannes Brahms verbindt licht aan voorspoed, terwijl Esenvalds’ compositie In Paradisum een ode is aan het paradijs als metafoor voor een heerlijk leven na de dood. Dit werk voor koor, altviool en cello zal dankzij de verrassende klankcombinatie zeker tot uw verbeelding spreken.

Naast het Ars Musica Concertkoor onder leiding van dirigent Patrick van der Linden werken mee: Anne Coppoolse – altviool, Cor Coppoolse – cello, Sebastiaan Haverkate – trompet en Rien Donkersloot - organist.

Het concert zal plaatsvinden op zaterdag 17 juni om 20.00 uur in de Oude Kerk, 1e Dorpsstraat in Zeist. Kaarten zijn verkrijgbaar via www.arsmusica.nl.

Locatie