Ilja Pfeijffer
Ilja Pfeijffer Stephan Vanfleteren

Ilja Pfeijffer over ‘Alkibiades’

zaterdag 17 juni 2023 19:30 tot 21:30

Zaterdagavond 17 juni is Ilja Pfejffer te gast in het Torenlaan Theater om te vertellen over zijn nieuwe  boek ‘Alkibiades’ (verschijnt 23 mei) . In deze nieuwe, ambitieuze, historische roman van Ilja Leonard Pfeijffer komt het literair talent van Ilja samen met zijn kennis als classicus. Deze monumentale, rijk gedocumenteerde, historische roman vertelt het waargebeurde verhaal van het streven en falen van Alkibiades, de mooiste man van Griekenland. Hij was de extravagante, geniale, opzienbarende, androgyne, biseksuele en omstreden politicus en strateeg van Athene tijdens de grote oorlog tegen Sparta. Zijn verhaal is voor ons een reis door de tijd naar de wereld van bijna tweeënhalf millennium geleden, toen steeds meer symptomen, die voor ons verontrustend herkenbaar zijn, begonnen te wijzen op het verval van de democratie en daadwerkelijk leidden tot de nederlaag van Athene. Ilja Leonard Pfeijffer is dichter, classicus en de auteur van moderne klassiekers als ‘La Superba’, ‘Brieven uit Genua’ en ‘Grand Hotel Europa. Deze avond vindt plaats in de Oosterkerk aan de Woudenbergseweg 44 in  Zeist. Aanvang: 19:30 uur. Kosten: € 10,00; aanmelden via de website van Literair Zeist (www.literairzeist.nl) of het Torenlaan Theater (www.torenlaantheater.nl). Deze schrijversontmoeting is een gezamenlijk initiatief van Boekhandel Kramer & Van Doorn en Literair Zeist.

Locatie