Afbeelding
Jasse Berg

Vegan Potluck Buurttafel

zaterdag 17 juni 2023 15:00 tot 20:00

LEER JE BUREN KENNEN TIJDENS DE WEEK VAN DE BUURTTAFEL

Op zaterdag 17 juni vindt er van 15:00-20:00 een Vegan Potluck plaats in het bosrijke Zeist!

Samen eten met je buren om ze persoonlijk te leren kennen. Heb jij dat weleens gedaan? Het kan tijdens de Week van de Buurttafel, een initiatief van 

Buurtplatform Nextdoor om buren met elkaar in contact te brengen, zodat buurtgenoten elkaar voortaan gemakkelijker weten te vinden voor de gezelligheid, informatie of hulp. 

Samen eten verbindt

Vorig jaar vond de eerste editie van de Week van de Buurttafel plaats, en dat was een groot succes. Er is door 400 organisatoren gehoor gegeven aan de oproep van Nextdoor, wat ertoe leidde dat uiteindelijk meer dan 8.000 buren een hapje of drankje met elkaar deelden. Het maakt niet uit of er aan de buurttafel plek is voor 4 of 40 buren en of het in een woonkamer, wijkcentrum of op het plein georganiseerd wordt. Iedere buurttafel draagt bij aan een vriendelijke wereld, waarin iedereen een buurt heeft om op te bouwen. 

Op zaterdag 17 juni vindt er een Vegan Potluck plaats in het bosrijke Zeist! Je mag zelf bepalen wat voor plantaardig gerecht je meeneemt. Hartig of zoet. Raw food is ook zeer welkom. Daarnaast is het de bedoeling dat je wat drinken meeneemt. Dit kan een zelfgemaakt drankje zijn, sap of thee, maar een kant-en-klaar pak/fles drinken mag ook.

We beginnen met een drankje en eindigen met een wandeling in het bos. Zegt het voort. Rond een uur of 17.30 gaan we eten. Bij slecht weer kunnen we na het eten eventueel spelletjes doen. Er zijn 2 picknick-tafels beschikbaar en er kan in de buurt gratis worden geparkeerd. Rond 20.00 uur is de Potluck ongeveer afgelopen.

Wat kun je meenemen? 

 Iets te drinken (houd rekening met extra drank voor de wandeling) een bordje een plantaardig gerecht evt. een opscheplepel ingrediëntenlijstje wat je bij je gerecht neerlegt, zodat mensen met allergieën kunnen zien of zij het wel of niet kunnen eten. Vermeld hierop ook, of de ingrediënten wel of niet biologisch zijn en of het wel of geen raw food gerecht is. e.v.t. een leeg Tupperware bakje om leftovers mee te nemen. gezelschapsspel e.v.t. warme kleding e.v.t. een muziekinstrument als je muzikaal bent 

Aanmelden

‘t Griftbosje

Hoek Griffensteijnselaan - Ridderschapslaan

Zeist-West

https://griftbosje.nl/agenda/vegan-potluck-buurttafel/

We verzamelen 15:00 uur in het Griftbosje. Op de hoek van Ridderschapslaan met Griffensteijnselaan.

Meld je aan uiterlijk 14 juni  voor de Potluck via f.bobbink@gmail.com Vermeld daarbij je naam, telefoonnummer en woonplaats en of je wel of niet meegaat met de wandeling. (Dus hoe laat je komt)