Shaza Hayek en Jan Wouter Oostenrijk spelen het zesde VOLfest-concert
Shaza Hayek en Jan Wouter Oostenrijk spelen het zesde VOLfest-concert Shaza Hayek en Jan Wouter Oostenrijk

VOLfest: Klassieke en populaire muziek uit Damascus, Syrië

vrijdag 9 juni 2023 20:00 tot 1:00

Vrijdag 9 juni mei spelen Shaza Hayek en Jan Wouter Oostenrijk het zesde VOLfest-concert in Wijkcentrum ‘T Volle Hof in de Zeister Torenflat in Vollenhove. 

Zangeres Shaza Hayek studeerde Oosterse Klassieke Zang aan het conservatorium van Damascus. Ze treedt regelmatig op in Europa en in Arabische landen. Vijf jaar geleden vluchtte ze met haar gezin uit Syrie naar Nederland. Zowel in haar vaderland als in Nederland kan zij gerekend worden tot een van de beste zangeressen in dit genre. Ze zingt over verlies, hoop en liefde.

Jan Wouter Oostenrijk ontwikkelde vanuit zijn passie voor de Arabische wereld eigen kwart-toon gitaren waarmee hij geënt op traditie Midden-Oosterse en Noord-Afrikaanse microtonale klanken smaakvol weet te integreren met jazz, blues en roots. Afgelopen decennia verwierf hij internationale bekendheid met vernieuwende crossovers als Sharqi Blues and Maghreb Jazz. Technisch begaafd met gevoel voor emotie en avontuur versmelten muziekculturen schijnbaar moeiteloos tot een geheel.

Het concert start om 20.00 uur en is toegankelijk na reservering. Er zijn gratis en betaalde tickets verkrijgbaar. Zo kan iedereen genieten van dit concert. Kijk voor meer informatie en reservering op www.volfest.nl. 

 

Betaal wat je kan 

Wij vinden het belangrijk dat iedereen van muziek kan genieten en hanteren daarom het Betaal Wat Je Kan-principe. In onze ticketshop vind je diverse prijzen waaruit je zelf kan kiezen (€ 0 / € 5 / € 10). Vergemakkelijkt een lager tarief je bezoek? Dan ben je vrij dat te kiezen. Kan je je een hogere ticketprijs veroorloven? Dan zorg jij ervoor dat anderen minder kunnen betalen.

VOLFest

VOLfest is een initiatief van de Stichting Jazz And World Zeist (JAW-Z) in samenwerking met MeanderOmnium en basisschool Wereldkidz Op Dreef. Topmusici van over de hele wereld treffen elkaar in de Zeisterse wijk Vollenhove voor een serie concerten in wereldmuziek, jamsessies en muzikale demonstraties. Bezoekers maken kennis met wereldmuziek die de mix van culturen in Vollenhove weerspiegelt, leren nieuwe klanken en instrumenten kennen én ontmoeten mensen uit de buurt. VOLfest wordt mogelijk gemaakt met ondersteuning van de Gemeente Zeist, het Prins Bernhard Cultuurfonds, Het Jeugdeducatiefonds en De Van Tellingen-Pul Stichting. 

Locatie