Afbeelding
(c)2019 Wil Lof

Bijzondere opening van Wil Lof’s kunstatelier

zaterdag 23 september 2023 11:00 tot maandag 25 september 17:00

Op initiatief van Dutch Luxury Design uit Buren (Gld.) neemt kunstenares Wil Lof deel aan de landelijke Open Atelierdagen. Deze worden gehouden op zaterdag 23, zondag 24 en maandag 25 september a.s.

 Op elk van die dagen is Wil Lof van 11.00 tot 17.00 aanwezig in haar Nederlandse atelier aan de Prins Bernhardlaan 1 te Leersum. U mag zich vooraf aanmelden, liefst per e-mail: info@4Lof-Art.nl, als u persoonlijk te woord wilt worden gestaan. Maar u kunt ook zonder afspraak langskomen…

 Wil geeft dan uitleg over haar manier van schilderen en toont de resultaten van haar werkwijze in een groot aantal schilderijen, zowel puur abstract, geabstraheerd figuratief, maar ook impressies van bloemen, bloemvelden en landschapsvergezichten.

 Bindend element in al haar schilderijen is het gebruik van vele lagen transparante, duurzame acrylverven. Zo ontstaan composities, waarvan de kleurbeleving wisselt met het invallende licht. 

 Niet enkel die transparantie, maar vooral ook de abstractie van de composities leidt ertoe dat die voor het oog van de kijker spontaan tot belevingen leiden, soms gestimuleerd door een lichaamsdeel, een bloemknop of een lijn. Wil Lof: „Kom dus zelf mijn schilderijen bekijken en beleven…”

 Op het moment van schrijven heeft een vijftigtal kunstenaars zich aangemeld voor deelname aan de landelijke Open Atelierdagen. Een volledig, actueel overzicht van deelnemende kunstenaars is te vinden op de site https://dutchluxurydesign.com/nl/evenementen/open-atelierdagen.

 Wie zich alvast wil oriënteren op de stijl van werken van Wil Lof en op haar aanbod, bezoekt het best haar internetsite www.4Lof-Art.nl. Die site geeft een overzicht van de beschikbare originele schilderijen en kunstdrukken van haar hand.