Arie molendijk taxateur
Arie molendijk taxateur eigen foto

TAXATIEMIDDAG VAN OUDE BOEKEN IN SLOT ZEIST

29 oktober 2021 om 20:24 Sport Deel je nieuws

Op dinsdag 16 november vindt er een taxatiemiddag plaats in Slot Zeist. Taxateur Arie Molendijk taxeert daar uw oude boeken zoals oude (Staten)Bijbels, atlassen, geillustreerde werken, reisboeken, handschriften, oude brieven, foto’s, ansichtkaarten en prenten. 

De in den lande bekende taxateur werkt al jaren samen met de Vrije Universiteit, de Koninklijke Bibliotheek en andere bibliotheken en overheidsinstellingen. Regelmatig wordt hij gevraagd bibliotheken te taxeren voorafgaand aan een veiling. 

Molendijk: ,,De taxaties die ik verricht, zijn zo mogelijk gebaseerd op recente opbrengsten van vergelijkbaar materiaal op veilingen. De taxaties vinden alleen plaats op mijn taxatiedagen, dus niet via foto’s, telefoon of per mail.” 

De kosten voor een taxatie zijn 5 euro voor een tot ongeveer 10 boeken of seriewerken. De taxatiekosten van grotere collecties / bibliotheken, die meer tijd in beslag nemen, varieren van 25 tot 50 euro. ,,U krijgt alle aandacht en uitleg. Een taxatierapprt is zo nodig ook mogelijk, maar alleen voor waardevolle boeken met een waarde vanaf 200 euro en tegen een van te voren afgesproken tarief. “

Bezoekers met zijn van harte welkom en worden vriendelijk ontvangen in de Orangerie van het Slot, Zinzendorflaan 1 op dinsdag 16 november van 14.00 tot 16.30 uur. Vrije inloop zonder afspraak. Voor meer informatie: www.molendijkboeken.nl     

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie