Klaar voor de start van rechts naar links Emma Peereboom, Sandra Numan, Pauline Ubels en Lisette Lieverse
Klaar voor de start van rechts naar links Emma Peereboom, Sandra Numan, Pauline Ubels en Lisette Lieverse Henri van de Flier

13 Leden van Road Runners Zeist liepen de StartbaanRun

8 november 2021 om 14:54 Sport Deel je nieuws

Rotaryclub Amersfoort en Atletiekvereniging Altis organiseerden ook dit jaar weer de StartbaanRun op Park Vliegbasis Soesterberg. Een unieke run door het nieuwe natuurgebied en over de voormalige startbanen. Het is starten b? shelter 611 vervolgens lopen over de startbanen langs de kerosineheuvel en weer 4 km over de startbanen richting de finish. Het werd een sportieve dag om nooit meer te vergeten, want je loopt het parcours langs geheimzinnige locaties op voormalige vliegbasis Soesterberg. Waar vroeger de straalvliegtuigen gestationeerd stonden haal je nu je neus op en ruik je waarschijnlijk nog het ingebrande rubber van de duizenden vliegmachines op de ruim 3 km lange RUNWAY. De StartbaanRun bestaat uit totaal 7 km startbaan. Dus een echte StartbaanRun.

Met de opbrengst (inschrijfgeld en vrijwillige bijdrage) worden projecten gefinancierd om kinderen in achterstandswijken te ondersteunen. 13 Leden van Road Runners Zeist stonden zondag 7 februari aan de start van deze wedstrijd over 5 respectievelijk 10 km.

Uitslagen Leden Road Runners Zeist

10 km mannen, prestatie:  Nathan Rhijnsburger finishte in  42 minuten en 35 seconden en was de snelste Road Runner, Wim Faas finishte in 44 minuten en 40 seconden, Bruno Rondelli in 50 minuten en 8 seconden, Frank Boerboon in 52 minuten en 46 seconden, slechts tien seconden boven zijn PR. Henri van de Flier in 54 minuten en 21 seconden en Michel Diepstraten kwam over de finish in 56 minuten en 6 seconden. Clinic lid Frank Zwartepoorte kwam in een hele verdienstelijk tijd van 57 minuten en 56 seconden over de finish.

10 km vrouwen, prestatie: Emma Peereboom finishte met  een nieuw PR in 48 minuten en 49 seconden, Pauline Ubels in 55 minuten en 37 seconden, Lisette Lieverse in 56 minuten en 1 seconde en Sandra Ruberg in 1 uur 3 minuten en 8 seconden.

Aan de 5 km werd deelgenomen door door   Helen van Mourik en Eric de Kort. Helen finishte in 28 minuten en 4 seconden en Eric in 25 minuten en 12  seconden.

De mannelijke deelnemers voor de start vlnr Michel Diepstraten, Henri van de Flier, Frank Boerboom en Bruno Rondelli
Helen van Mourik en Erik de Kort klaar voor de 5 km
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie