Initiatiefnemer Samen Slim Rijden Zeist Arnout van Dijk vertelt de jury over het concept
Initiatiefnemer Samen Slim Rijden Zeist Arnout van Dijk vertelt de jury over het concept Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat

E-deelauto’s Zeist in landelijke finale op 3

22 november 2021 om 09:39 Lokaal Deel je nieuws

Tussen zo’n 40 andere inschrijvingen is Samen Slim Rijden Zeist doorgedrongen tot de finale van de Challenge Elektrisch Rijden Versnellen. Uiteindelijk heeft het sociale deelautoconcept uit Zeist de 3de plaats veroverd, naast een innovatieve laad-app en een slimme snel-laadoplossing.

De derde prijs was, naast de eer, toegang tot het netwerk dat geboden wordt ook een bedrag van € 5.000. Dat gaat ingezet worden om de autodelers nog meer van dienst te zijn en op nieuwe plekken auto’s te kunnen delen.

De Challenge was uitgeschreven door het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat om het elektrisch rijden in de komende jaren te laten toenemen door drempels weg te nemen. Automobilisten twijfelen nog omdat het nieuw is. Hoe ver kan ik rijden? Waar kan ik laden? Wat zijn de kosten?

Arnout van Dijk, initiatiefnemer van Samen Slim Rijden Zeist: “Met onze speciale autodeel-aanpak hebben we aangetoond dat we veel drempels weg kunnen nemen door de uitleg aan nieuwe e-autodelers. We krijgen terechte vragen en kunnen die samen goed beantwoorden. Komende maanden komen nieuwe modellen erbij, bijvoorbeeld auto’s met trekhaak, een bus, of goedkopere stadsauto.” Door te delen zijn de kosten voor iedereen lager en kan wel elektrisch gereden worden. Bovendien zorgen we voor meer vrije ruimte op straat: autodelers doen hun eigen auto weg en rijden gemiddeld ook tot 25% minder km.

Door de jury werd gewaardeerd dat we op meer plaatsen actief worden en dat we de stap zetten naar een coöperatie, MobiCoop. De nieuwe plaatsen zijn Utrechtse Heuvelrug (Maarn, Driebergen), Woudenberg, De Bilt (Bilthoven) en we ondersteunen al 2 jaar actief een groep van 25 autodelers in Wassenaar. In totaal rijden nu zo’n 200 mensen duurzaam elektrisch door te delen. Arnout van Dijk: “De jury vond de ambitie om slim elektrisch autodelen op meer plekken aan te bieden mooi, maar gaf het aandachtspunt mee om te waarborgen dat dat op dezelfde maatschappelijke, sociale manier gebeurt als in Zeist. Dat gaan we doen! Dat is immers het unieke van onze aanpak.”

Om onze derde plaats in de Challenge te vieren kan iedere nieuwe deelnemer rekenen op een leuk duurzaam onthaal. Tijdens de kennismaking/proefrit hoor je meer. Kijk op www.samenslimrijden-zeist.nl of www.MobiCoop.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie