bushalte Eikeltjes-express
bushalte Eikeltjes-express Annelijn

Fonkelnieuwe bushalte voor kleinste Zeistenaren

1 april 2024 om 09:07 Achtergrond

ZEIST Vanaf vandaag start een nieuwe buslijn: een rechtstreekse pendeldienst tussen het Panbos en Heidestein, speciaal voor kabouters. 

Deze zogenaamde ‘Eikeltjes-express’ krijgt meerdere haltes in Zeist, waarvan één op de Bergweg, ter hoogte van het huisje van Kabouter Berry.

Kabouter Berry reageert verheugd op dit nieuws: “Het is ideaal, helemaal in deze tijd van het jaar als de duiventaxi minder beschikbaar is. De duiven zijn momenteel erg druk met nesten bouwen en dergelijke. Bovendien is het erg gezellig om samen met mijn mede-kabouters te reizen. Dus echt TOP geregeld.”

Nog wat extra informatie over de Eikeltjes-express: deze rijdt volledig op wind- en zonne-energie. Konden mensen-bussen dat maar! De route is bekend onder kabouters en de bus zal niet over de gewone weg rijden ‘Nee, dat is lévensgevaarlijk’, aldus een hoofdschuddende Berry.

Als je op Tweede Paasdag langs de Bergweg wandelt, kun je de bushalte bewonderen en wie weet zie je in een flits de eikeltjes-expressbus rijden. Al is dat volgens Berry lastig ‘De bus rijdt zo snel dat je ‘m nauwelijks kunt waarnemen’. Nog een verzoek van Berry: “Laat ons bushokje asjeblieft heel!”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie