Albert Heijn, Jumbo en Hoogvliet wijzen naar de gemeente in hun bericht over de wijziging van openingstijden op zondag.
Albert Heijn, Jumbo en Hoogvliet wijzen naar de gemeente in hun bericht over de wijziging van openingstijden op zondag. (c)

In Zeist: Terug naar oude tijden op zondag

12 jul, 07:33 Achtergrond

ZEIST Tot afgelopen weekend mochten de winkels in de gemeente Zeist op zondag al om 10.00 uur open en hoefden ze pas om 19.00 uur te sluiten. Met die tijdelijke verruiming van de openingstijden wilde de gemeente de drukte in de winkels zoveel mogelijk spreiden om de kans op besmetting met het coronavirus zo laag mogelijk te houden. Nu moeten de winkels zich weer houden aan de Winkeltijdenverordening uit januari 2015 en mogen ze op zondag open van 12.00 tot 18.00 uur.

AH, JUMBO EN HOOGVLIET De filialen van Albert Heijn, Jumbo en Hoogvliet lieten er geen twijfel over bestaan dat ze niet uit vrije wil weer later opengingen op zondag. 

ALDI, LIDL EN DEKAMARKT Op briefjes, posters en stoepborden wezen ze de gemeente als schuldige aan. Aldi, Lidl en Dekamarkt pasten zonder bericht de openingstijden aan. 

WEKELIJKSE RUSTDAG MCD en Buurtsuper Austerlitz zijn dicht op zondag.

HANDHAVING Supermarktmanagers van de vier Albert Heijn-filialen in de gemeente Zeist vroegen vrij snel na de verruiming in november 2021, om definitieve aanpassing van de openingstijden. Ze waren niet van plan om zich vanaf 10 juli weer te houden aan de nieuwe (oude) tijden. De gemeente heeft ze laten weten dat er gehandhaafd zou worden als ze te vroeg open gingen, en heeft ze gesuggereerd om met de gemeenteraad opnieuw in gesprek te gaan over de openstelling op zondag. 

KERCKEBOSCH Een woordvoerder van Hans Geveling Supermarkten, franchisenemer van de Albert Heijn in Kerckebosch, zegt dat er op zondagochtend veel klanten komen. Het bedrijf blijft zich inzetten voor verruiming van de openingstijden. Assistent supermarktmanager Mike van der Velde van Hoogvliet heeft van klanten geen opmerkingen gekregen: ,,Wij leggen ons neer bij deze keuze.’’

VVD STAAT ALLEEN De huidige winkeltijdenverordening is er gekomen op initiatief van de gemeenteraad. De lijsttrekkers van partijen die nu in de gemeenteraad zitten reageerden eerder in interviews voor Zeistermagazine niet meteen positief op de wens van de supermarkten. Alleen de VVD vond dat ondernemers vrij moeten zijn om te bepalen wanneer ze open gaan, tenzij veel mensen daar moeite mee hebben.

advertentie
advertentie
Afbeelding
Amandelhof viert 60-jarig bestaan 11 minuten geleden
Afbeelding
Rectificatie: geen OZB, wel grotere lastenstijging voor huurder 7 uur geleden
Afbeelding
Kustroute Zeist houdt veiling voor Oekraïne 12 uur geleden
Afbeelding
Ontmoeting en verbinding in Week tegen Eenzaamheid in Zeist 15 uur geleden
Afbeelding
Zeister Vrijwilligersprijzen: meld jouw organisatie aan! 17 uur geleden
Afbeelding
Hans en Jack Bel aan de start: het zit in de familie 18 uur geleden
Afbeelding
Koppers van FZO speelde ooit met Daley Blind 21 uur geleden