Zoe ziet het boek eruit.
Zoe ziet het boek eruit.

Hydrogeoloog Reinout Lageman uit Zeist schrijft boek over water

20 mei 2023 om 20:31 Achtergrond

ZEIST Hydrogeoloog Reinout Lageman uit Zeist heeft een boek geschreven over water. De titel is: Laten we ‘t eens over water hebben - De waterkringloop op aarde en in de atmosfeer

,,Water is eigenlijk een heel simpele verbinding van twee atomen waterstof en een atoom zuurstof, maar een simpele stof is het allerminst. Wel een heel bijzondere en erg belangrijke, want al het leven op aarde is er in meer of mindere mate van afhankelijk.’’ 

Water is overal om ons heen, maar toch weten veel mensen weinig van het onderwerp af. Droogte komt steeds vaker voor, ook hier in Nederland. Reinout Lageman uit Zeist, (hydro)geoloog van beroep, weet hier alles van. Hij geeft feiten met duidelijke uitleg, waarmee de lezer meer kan leren over water. Door middel van korte hoofdstukken schetst Lageman in ‘Laten we ‘t eens over water hebben - De waterkringloop op aarde en in de atmosfeer’ een samenhangend beeld van de meest belangrijke en relevante aspecten van water, zoals de beschikbaarheid en verspilling. Dit boek met een populair wetenschappelijk thema is op vrijdag 19 mei uitgegeven door Uitgeverij Boekscout.


In dit boekje wordt een poging ondernomen om, voor zover dat mogelijk is, in korte hoofdstukken een enigszins samenhangend beeld te schetsen en de meest belangrijke en relevante aspecten van alle vormen van ongebonden water op onze planeet te beschrijven en om zin en onzin over voorkomen, beschikbaarheid, gebruik, aanvulling en verspilling te benoemen.

Het aantal statistische kengetallen is daarbij zo beperkt mogelijk gehouden.Tevens wordt aangegeven dat er op allerlei niveaus, zowel technisch als beleidsmatig, naarstig wordt gezocht naar duurzame en innovatieve oplossingen, die er uiteindelijk toe moeten leiden dat de beschikbaarheid van water voor consumptie, irrigatie en industriële toepassingen op lange termijn wordt veiliggesteld.

OVER DE AUTEUR

Reinout Lageman heeft een studie geologie met bijvakken in hydrogeologie en hydrogeofysica aan de Rijksuniversiteit Leiden afgerond. Hij was vervolgens werkzaam voor UNESCO als hydrogeoloog op de Canarische Eilanden en Irak. Vanaf 1978 werkte hij bij de voormalige Dienst Grondwaterverkenning TNO (het huidige Deltares) en werd uitgezonden als projectleider van het project ‘Groundwater assessment Gash-Basin’ in Soedan. 

In 1989 begon hij een zelfstandig adviesbureau voor (grond)water en milieu en was hij betrokken bij tientallen bodemsanerinsprojecten in Nederland. Als milieu- en grondwaterexpert voerde hij voor diverse opdrachtgevers tot zeer recent behalve in Nederland, milieu- en waterprojecten uit in Europa, de VS, Ethiopië, India, Singapore en diverse andere Aziatische landen.

OVER HET BOEK

Titel: Laten we ‘t eens over water hebben - De waterkringloop op aarde en in de atmosfeer

Auteur: Reinout Lageman 

Aantal pagina’s: 88

ISBN: 9789464686975

Geïllustreerd: ja

Verkoopprijs: € 18,50, inclusief kosteloze verzending in Nederland en België    

Uitvoering: Paperback  

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie