European Foke Tradition.
European Foke Tradition. Ton Willemse

Leading Voices zoekt koren voor concerten

15 februari 2022 om 08:38 Activiteiten

UTRECHT / ZEIST Van 27-31 juli staat Utrecht in het teken van koormuziek tijdens het Utrecht zingt festival Leading Voices. Koren uit stad en regio Utrecht krijgen de kans op te treden tijdens dit evenement tijdens onder meer speciaal georganiseerde choir-to-choir concerten. Ook koren uit Zeist kunnen zich hiervoor aanmelden.

Een van de mogelijkheden tijdens Leading Voices zijn de choir-to-choir concerten. Daarbij vullen twee koren samen een concert van één uur in één van de Utrechtse binnenstad kerken. De concerten zijn gepland op donderdag 28 juli, vrijdag 29 juli en zaterdag 30 juli van 12.30 - 13.30 uur en van 16.00 - 17.00 uur. Koren die zich hiervoor willen aanmelden kunnen dat doen via een formulier op de website   of door te mailen naar info@leadingvoices.nl

Meerdere optredens mogelijk

Leading Voices is een internationaal festival wat een Europees platform biedt aan professionals in de koormuziek. Bij dit evenement vindt ook een markt voor uitgeverijen plaats die te bezoeken is in de hal van de Centrale Bibliotheek aan de Neude. Ook hier komt een podium te staan. Koren die zich aanmelden voor een choir-to-choir concert kunnen zich meteen ook aanmelden voor een kort optreden hier, of op een van de andere locaties in het evenement. 

Overige activiteiten tijdens Leading Voices

Tijdens Leading Voices zijn er voor koren en zangers ook diverse meerdaagse ateliers en diverse eenmalige workshops te volgen. Het complete programma hiervoor wordt begin maart bekend gemaakt. Daarnaast is er een hoofdprogramma wat zich richt op de professionals in de koormuziek. Meer dan 50 sprekers uit binnen- en buitenland geven workshops en lezingen. Ook zijn er optredens van gerenommeerde koren en ensembles uit andere landen. 

Europa Cantat 2009

Het Utrecht Zingt festival Leading Voices is de opvolger van het succesvolle EUROPA CANTAT festival wat in 2009 in Utrecht plaatsvond. Utrecht vestigde toen definitief haar naam als stad van koren en koormuziek. Ook toen stonden ZIMIHC en de European Choral Association aan de basis van dit evenement, net als nu is met Leading Voices.  

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie