Afbeelding
Eigen foto

In Figi Zeist: Thomas Dekker en Eric Corton

26 juni 2022 om 07:19 Activiteiten

ZEIST Op donderdag 7 juli om 20.15 uur kunt u in Theater Figi een wielercollege bijwonen van Eric Corton en Thomas Dekker.

Deze zomer staat Utrecht en de professionele wielersport met de start van de Vuelta weer in het middelpunt van de belangstelling. Maar ook buiten de etappes zijn er steeds meer Nederlanders die voor hun plezier op de racefiets stappen. 

LIFESTYLE Het is een nieuw onderdeel geworden van een bepaalde lifestyle cultuur. Het is dé activiteit geworden onder heel veel vriendengroepen en op een zomerse dag zie je hele groepen samen uit de stad vertrekken op de fiets. Maar wat maakt wielrennen zo populair en wat is het verschil met echte topsport?

MIJN GEVECHT In wielercollege ‘Mijn Gevecht’ horen we voormalig topwielrenner Thomas Dekker en presentator Eric Corton. Corton vraagt hem het hemd van het lijf over zijn carrière en leven als topsporter met als uiteindelijke vraag: hoe ver ga je voor de prestatie? 

BOVENMENSELIJK Wielrennen, de heroïsche sport over bovenmenselijke prestaties. We raken er niet op uitgekeken. Wat maakt dat de legendes zulke ongekende prestaties kunnen leveren onder de meest barre omstandigheden? Waar gaan deze mensen doorheen tijdens de zoveelste bergetappe in een tour en welk stukje mentaliteit kunnen wij ons eigen maken om ook een beetje als legende door het leven te kunnen gaan? 

LEUGENS Thomas Dekker schudt alle leugens van zich af en deelt live eerlijk met jou zijn verhaal als gevoelige en beïnvloedbare junior tot een gelouterde veteraan met een donker verleden in de achterbuurten van het profwielrennen. 

TOUR DE FRANCE Hij neemt je mee in zijn gevecht maar bovenal zijn liefde voor de sport en analyseert de Tour Etappe van die dag. Bericht je vrienden voor een avond uit en stap op de racefiets naar Theater FIGI. ”Wielrennen mijn meest onvoorwaardelijke liefde.”


KAARTVERKOOP Toegangskaarten: € 22,50 (normaal) € 20,50 (CJP/student/65+) zijn te koop op: www.figi.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie