Ekaterina Levental, harpiste en sopraan, vertelt het verhaal van haar vlucht uit Rusland in het Slottuintheater.
Ekaterina Levental, harpiste en sopraan, vertelt het verhaal van haar vlucht uit Rusland in het Slottuintheater. Chris Koolmees

In Slottuin Zeist: Muziektheater over vluchten

26 augustus 2022 om 06:37 Activiteiten

ZEIST Ekaterine Levental speelt zondag 28 augustus de voorstelling ‘De Weg’ in het Slottuintheater. In deze voorstelling vertelt ze het verhaal van haar vlucht uit de voormalige Sovjet Unie. Haar joodse afkomst bracht haar daar in levensgevaar. De toegang is gratis, aanvang is 14.30 uur.

ANTISEMITISME In deze persoonlijke muziektheatervoorstelling neem de zangeres en harpiste je mee op de weg van huis die zij als tiener aflegde. Die weg door verschillende landen begon in Tasjkent, de hoofdstad van Oezbekistan. Door oplaaiend antisemitisme na het uiteenvallen van de Sovjet Unie kon haar familie daar niet blijven. Ekaterina speelt harp, zingt, danst en vertelt over haar afkomst en hoe die van de ene op de andere dag bepalend werd voor haar alledaagse leven. Ze vertelt hoe ze daarna haar weg zocht naar het sprookje, zoals ze dat kende uit het theater, gedreven door onuitputtelijke veerkracht en hoop.

VEERKRACHT De Weg is een bijzonder en toch zeer herkenbaar verhaal over afwijzing, verlies, veerkracht en hoop, gezien door de ogen van een tiener. Geïllustreerd met prachtige muziek van bekende en minder bekende componisten. Het stuk is onderdeel van een autobiografisch drieluik van Ekaterina Levental: De Weg - De Grens - Schoppenvrouw. Deze serie muziektheatervoorstellingen brengt actuele thema’s onder de aandacht van een breed publiek. Iedere voorstelling vertelt een persoonlijk verhaal, in een theatrale bewerking, geïllustreerd met gevarieerde muziek.

IN CONTACT Het optreden wordt georganiseerd door de werkgroep Inter Cultuur van Cultuur Zeist. Deze groep wil Zeistenaren in contact brengen met gebruiken en tradities van andere culturen. Elk jaar staat een continent of cultuur centraal met zang-, dans- en muziekoptredens. De activiteiten vinden plaats in het openluchttheater in de tuin van Slot Zeist en worden georganiseerd in samenwerking met de Stichting Slottuintheater. 

Het Slottuintheater is bereikbaar via het witte bruggetje aan de achterkant van het Slot. Fietsen kunnen gestald worden in de tuin, gratis parkeren kan op een parkeerterrein naast Slot Zeist. De toegang tot de voorstelling is gratis. Meer informatie op cultuurzeist.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie