Kindervreugd-voorzitter Ingrid Enserink (links) en Anne-Marieke Werner van de regelingscommissie van de Avond4Daagse Zeist.
Kindervreugd-voorzitter Ingrid Enserink (links) en Anne-Marieke Werner van de regelingscommissie van de Avond4Daagse Zeist.

Geld ophalen met Avondvierdaagse Zeist voor inclusieve speeltoestellen

22 mei 2023 om 10:52 Activiteiten

ZEIST Dit jaar is de Zeister Avondvierdaagse gekoppeld aan een goed doel. De organisatie van het grootste sportevenement van het dorp is van plan om samen met Rotary op Seyst geld in te zamelen voor speeltoestellen die geschikt zijn voor kinderen met een beperking. Die krijgen een plek in speeltuin Kindervreugd.

SPONSOREN MAG MAAR IS NIET VERPLICHT

De A4D wordt gelopen van maandag 5 tot en met donderdag 8 juni. Er is keuze uit routes van 5, 10 en 15 kilometer en dit jaar voor het eerst ook een mini-loop van 2,5 kilometer. En je kunt ervoor kiezen om je te laten sponsoren. ,,Dat mag, maar het hoeft niet’’, benadrukt Anne-Marieke Werner. Zij zit in de regelingscommissie van de Avondvierdaagse en hoopt vooral dat zoveel mogelijk lopers op 5 juni zullen vertrekken vanaf het Bisonveld.

SPEELTUINVERENIGING KINDERVREUGD

Ingrid Enserink is voorzitter van speeltuinvereniging Kindervreugd. Haar speeltuin aan de Javalaan is vijf dagen per week open van 10.00 tot 17.00 uur. Op zaterdag gaat het hek open om 10.30 uur en op zondag om 12.00 uur. Kinderen kunnen hier met hun ouders, grootouders of zelfstandig spelen. Je kunt er klimmen en klauteren, schommelen, van de glijbaan en spelen in de zandbak. Maar de speeltuin is slecht toegankelijk voor kinderen in een rolstoel. ,,Daarvoor zijn verharde paden nodig. Een beetje afhankelijk van hoeveel geld er binnenkomst willen we een rolstoelschommel of een ander toestel voor kinderen met een beperking,’’ zegt Ingrid. ,,Samen spelen is het belangrijkste.’’

,,We willen dat alle kinderen in Zeist de kans krijgen om te spelen, te leren en sociaal op te groeien, ongeacht hun beperking,’’ vult Anne-Marieke aan.

BEWUSTWORDING

Om scholen te betrekken bij de sponsoractie is het mogelijk om een gastles aan te vragen. Dan komt er iemand met verstand van zaken voor de klas om te vertellen wat er allemaal voor inclusieve speeltoestellen op de markt zijn en hoe belangrijk het is dat iedereen mee kan doen. Meer informatie over sponsormogelijkheden of een gastles aanvragen kan via: info@a4d-zeist.nl . Inschrijven voor de avondvierdaagse kan tot en met 2 juni op: www.a4d-zeist.nl Inschrijfkosten zijn € 6,- per deelnemer. Inschrijven op de startavond is mogelijk, maar kost € 8,- per deelnemer.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie