Afbeelding

Jeanette Herder organiseert dansavondjes voor senioren in Zeist

12 oktober 2023 om 07:48 Activiteiten

ZEIST ,,Ik weet dat er vrouwen niet naar de dansavonden komen omdat ze niet met een vrouw willen dansen, maar dat hebben we ondervangen door de mannen met een vaste partner ook een keer met de single dames te laten dansen.’’  

In het prieeltje bij haar schitterende tuin in het centrum van Zeist vertelt Jeanette Herder levendig over haar dansloopbaan met ups en downs. Ze groeide op in een boerderij in Stoutenburg die nog altijd in het bezit van haar familie is en waar ze kortgeleden met familie en vriendenhaar tachtigste verjaardag vierde. 

Ze ging naar de katholieke school in Amersfoort en naar de katholieke dansles. Ze wilde graag hogerop komen met dansen: brons, zilver, goud lagen in het verschiet, maar niet met haar eerste danspartner, die moest de lesavonden juist naar school. Ze kon dansen en zingen en zelfs aardig in cabaret meekomen. 

Zij genoot ervan toen Albert van Kuijk ASZ oprichtte en haar vroeg mee te werken. Eerst toch een beetje toneel en cabaret, onder andere Thomasvaer en Pieternel met Oudejaar en later kwamen de dansavonden. ,,Al snel vroegen de dansers die zich aanmelden of ze ook dansles konden krijgen want de danspassen waren ze een beetje vergeten. Zo kwamen naast de dansavonden ook de danslessen bij ASZ in het Torenlaan theater.’’

DANS MEE!

Gezond in beweging blijven en mensen ontmoeten, dat kan op de dansavonden van AZS. De eerstvolgende is op 14 oktober 2023 in het Torenlaan theater, Torenlaan 38 in Zeist met Roel te Velde. 

De toegangsprijs bedraagt 6 euro voor leden en 8 euro voor niet-leden.

Geschreven door Nelly Jacobs

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie