Afbeelding
Jan Boeve

Een magische ontmoeting: Sinterklaas verlicht de harten van kinderen in AZC’s

21 november 2023 om 12:41 Activiteiten

ZEIST In een betoverend spektakel van vreugde en samenhorigheid zal Sinterklaas vanaf 20 november samen met het Wolkentheter vele AZC’s door heel Nederland bezoeken. Dit hartverwarmende theatrale feestje schenkt kinderen die zoveel ellende hebben meegemaakt een moment van pure vreugde en laat hen ervaren hoe het is om weer gewoon kind te zijn. Sint bezoekt het AZC in Zeist op dinsdag 21 november. U kunt een bijdrage leveren aan het welslagen van dit project via: www.wolkentheater.nl

BINDMIDDEL VOOR INTEGRATIE

De kinderen in Nederlandse AZC’s zijn al bekend met het verhaal van Sinterklaas; ze horen erover op school, via het Sinterklaasjournaal of van andere speelkameraadjes. Voor hen is Sinterklaas van onschatbare waarde. Hij opent de deuren naar Nederlandse tradities, cultuur en de samenleving. In de betoverende voorstelling van het Wolkentheater krijgen de kinderen zelfs de kans om deel te nemen, want bij Sinterklaas telt iedereen mee!

KINDERGLIMLACH

Stichting Wolkentheater, opgericht in 1993 door Adrijan Siniša Rakić, zelf een vluchteling uit voormalig Joegoslavië, zet zich in om kinderen met een traumatisch verleden een ontsnapping te bieden uit de dagelijkse beslommeringen. Rakić benadrukt: “Het zien van lachende gezichtjes bij vluchtelingenkinderen is voor ons het grootste compliment dat we kunnen ontvangen. Laten we samen de wereld van deze kinderen verlichten met lachende gezichtjes en stralende hoop!”

In de provincie Utrecht is het Wolkentheater te zien en te beleven in AZC Zeist op dinsdag 21 november om 19:30. U kunt het Wolkentheater steunen en bijdragen aan dit betekenisvolle project via de officiële website: www.wolkentheater.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie