Jelle. De andere ezel is Corné.
Jelle. De andere ezel is Corné.

Nieuws en nieuwtjes uit De Ezelsociëteit

31 mei 2017 om 18:00 Column

Zeist - Om de week leest u de column van Vera van Koten met nieuws en nieuwtjes uit De Ezelsociëteit. Vandaar gaat haar verhaal over snelle Jelle (35).

In maart 2017 kwamen ze samen uit de trailer, Ezelpapa Jelle en zoon Mack, een muildier. Jelle had een romance gehad met een Shetlandpony. En daar was Mack (13) het gevolg van. Muildieren wonen liever met paarden/pony’s dan met ezels. Al zagen we duidelijk dat de twee dol op elkaar waren. Mack kreeg het pas moeilijk toen er een ander muildier in de opvang verscheen, nou ja verscheen, binnen stoof. Dat was Muffin, pas 2 jaar oud, een hangjongere met een leren jack en geen manieren. Muffin had Fleur (16) bij zich, een lieve bruine Shetlander met lange, blonde manen. Mack vond Fleur ook leuk maar zij bleek verboden bezit: Muffin ging de strijd aan. En dat werd een gedoe in de Opvang.
De bejaarde ezels schrokken zich rot als Muffin onverwacht de hoek om holde, om Mack weg te jagen. Ezels en vrijwilligers werden er dol van en we besloten Muffin en Fleur naar Bunnik te brengen, onze dependance in een paardenpension met veel weide ruimte. Haryy was net weggereden met de twee in de trailer toen Mack radeloos aan het hek stond. Geheel in paniek. We zagen gebeuren hoe papa Jelle van achter het terrein kwam aanhollen om te kijken wat er aan de hand was. Hoe aandoenlijk om te zien, hoe Jelle probeerde Mack te troosten en bij hem bleef en probeerde af te leiden, het had geen nut.
Harry werd gebeld en die ging weer op pad, nu met Mack die tot zijn grote geluk daar in Bunnik nog veel meer paarden en pony’s ontmoette. En Jelle? We zagen wel dat hij Mack miste, maar Jelle is zo populair bij alle ezels en vrijwilligers. We hopen nog lang met hem te doen.

Hartelijke ezelgroet,
Vera van Koten

www.ezelsocieteit.eu

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie