Corné (vooraan) vindt dat zijn boxrust lang genoeg heeft geduurd.
 Corné (vooraan) vindt dat zijn boxrust lang genoeg heeft geduurd.

Nieuws uit De Ezelsociëteit: Corné is het zat...

19 april 2017 om 18:00 Column

Om de week vindt u in De Nieuwsbode nieuws en nieuwtjes uit De Ezelsociëteit. Vandaag weer geschreven door een van de vele vrijwilligers; Emmy.

Na een zware operatie aan zijn buik, moet Corné (5) wekenlang rust houden. Felix (16) houdt zijn vriend Corné gezelschap, eerst in de kliniek, en nu thuis in Zeist. Ze staan samen in een aparte stal of buiten op een afgezet stukje grond. Maar ze zijn jong en speels, en de zon schijnt, en om hen heen wordt lekker gestoeid en gerend, zelfs door die kleine bejaarde Jelle (34), en zij willen dat ook; ze willen eruit!
Met je voorhoeven heel hard graven in het zand bij het hek, levert een kuil op, maar meer niet. Heel hard tegen het hekje aanleunen helpt ook niet (zie foto). Maar de hint is duidelijk en ze mochten daarom mee uit wandelen in het bos. Corné liep met de oren naar voren in een stevig tempo voorop, maar dat was hem niet genoeg.. ineens trok hij zich met een harde ruk los en rende er vandoor. Felix zag het, trok zich ook los en rende enthousiast achter Corné aan.
Nu hij eenmaal de vrijheid had, liet Corné zich niet zomaar weer pakken. Zodra iemand zijn touwtje wilde grijpen, deed hij gauw een sprongetje opzij. Hij vond dat een geweldig spelletje. Felix gaf zich gewonnen en uiteindelijk was Corné ook weer onder controle. Gelukkig had hij zich niet bezeerd. Rustig liepen ze terug, de vrijwilligers nog een beetje geschrokken, maar Felix en Corné oogden bij thuiskomst bijzonder fris, vrolijk en voldaan.

Met ezelgroet,

Emmy

Kijken bij de ezeltjes? Bezoek is welkom, dagelijks van 10:00 tot 16:00 uur (op zondag vanaf 11:00 uur) aan de Zwitsersekade in Zeist.

Of: www.ezelsocieteit.eu

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie