Afbeelding

Begin de lente gezond; samen met een (oppas)hond!

31 maart 2024 om 15:15 Dieren

ZEIST / REGIO Het is lente! Tijd om naar buiten te gaan en na een lange natte winter van het mooie weer te genieten.Een hond is bij uitstek een stok achter de deur om eropuit te gaan.Gezellig en gezond, meldt Stichting OOPOEH.

Wist u dat het verzorgen van een hond sowieso veel gezondheidsvoordelen biedt? Onderzoeken tonen aan dat spelen, wandelen en knuffelen met een hond, zorgt voor een betere vaatgezondheid.Niet alleen de beweging is heilzaam, maar interactie met een huisdier verlaagt ook het cortisolgehaltein de hersenen, het zogeheten stresshormoon. Onderzoekers stellen ook dat honden of andere huisdieren een belangrijke bron van steun kunnen zijn voor mensen met langdurige psychischeklachten. Sombere gedachten nemen af en tegelijk neemt het oxytocinegehalte toe, en dat stofje staat bekend als het gelukshormoon dat ook geassocieerd wordt met verliefdheid. Laat die lente maar komen!

NOOIT TE OUD VOOR EEN KWISPELENDE VRIEND

Maar wat als je zelf niet meer aan een hond kunt of wilt beginnen? Dan biedt Stichting OOPOEHuitkomst. OOPOEH matcht senioren (55+) aan een oppashond in de buurt om er gezellig samen opuit te gaan. Zo ervaren senioren wél de lusten maar niet de lasten van het hebben van een hond!

ZEISTER HONDJES ZIJN ER KLAAR VOOR

In Zeist staan diverse hondjes te trappelen om samen met een lieve oppas van de eerste lentedagen te genieten. De matchmakers van de stichting staan dan ook klaar om senioren die interesse hebben in een oppashond te helpen en te begeleiden bij het vinden van een passende match, die helemaal aansluit bij de wensen. Elke week oppassen of juist af en toe een dagje. Er is voor elk wat wils!

WIN-WIN-WIN

Stichting OOPOEH zet zich inmiddels al 12 jaar in om deze win-win-winsituatie mogelijk te maken. Ellen Groneman (directeur van Stichting OOPOEH): “In de afgelopen jaren hebben we al bijna vijfduizend senioren en honden laten genieten van elkaars gezelschap. Nu het mooier weer wordt helpen wij mensen graag over de drempel om er vaker op uit te gaan, met een hond aan je zijde loop je niet alleen en heb je bovendien snel leuke contacten in de buurt. Bovendien is het gezond om in beweging te blijven; je voelt je je er zowel fysiek als mentaal beter door.”

Senioren (55) die interesse hebben, kunnen zich kosteloos en vrijblijvend aanmelden via www.oopoeh.nl of gratis bellen naar 0800-8011.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie