Honden en hun baasjes op het speelveld in het Pestersbos. Ze willen dat deze plek losloopgebied blijft.
Honden en hun baasjes op het speelveld in het Pestersbos. Ze willen dat deze plek losloopgebied blijft.

‘Laat honden los in Pestersbos’

12 januari 2023 om 17:11 Dieren

ZEIST Hondenbezitters willen dat het grasveld in het Pestersbos in Zeist-West losloopgebied blijft voor hun dieren. In de plannen voor het bos schrijft de gemeente dat de ‘functie losloopgebied voor honden’ niet past bij de nieuwe inrichting van het park tussen Crosestein en de Utrechtseweg.

Het grote veld in dat bos moet in de toekomst door wijkbewoners gebruikt worden om te spelen, sporten en bewegen. Een aantal hondenbezitters vraagt nu de aandacht van de gemeenteraad voor het verdwijnen van hun losloopgebied, waar overigens wel een opruimplicht geldt. Ze hebben handtekeningen opgehaald, ook van niet-hondenbezitters. 

Er is op loopafstand geen andere plek waar honden vrij kunnen rennen en spelen, zeggen ze, en ze vinden dat het losloopgebied in coronatijd een belangrijke ontmoetingsplek is geworden, ook voor niet-hondenbezitters: ,,Verschillende betrokkenen hebben aangegeven dat zij nooit met elkaar in contact zouden zijn gekomen en nooit zoveel sociale contacten zouden hebben gehad als het losloopveld in het Pestersbos er niet was geweest.’’

De hondenbezitters willen graag in gesprek met de gemeente, het liefst op het veldje zelf. De betrokkenen zijn daar makkelijk bij elkaar te roepen, want ze hebben al langere tijd een speciale appgroep waarmee ze het onderlinge contact onderhouden. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie