Een appartementencomplex verduurzamen is een ingewikkelde klus.
Een appartementencomplex verduurzamen is een ingewikkelde klus. Eigen foto Provincie Utrecht

Provincie biedt VvE’s hulp op weg naar verduurzaming

21 februari 2024 om 08:24 Duurzaamheid

UTRECHT / REGIO Het adviespunt VvE ondersteunt Verenigingen van Eigenaren (VvE) bij het verduurzamen van hun appartementencomplex. Dit adviespunt wijst VvE’s in de provincie gratis de weg bij het zetten van de eerste stap naar verduurzaming. De VvE-besturen krijgen een deskundig en onafhankelijk advies. Daarvoor vraagt de provincie Utrecht aandacht met dit bericht.

Gedeputeerde Huib van Essen: ,,In het klimaatakkoord is afgesproken dat in 2050 alle woningen en gebouwen van het aardgas af moeten zijn. Dat betekent dat ook particuliere woningen moeten gaan verduurzamen. Bij VvE’s is het vaak extra moeilijk om zo’n verduurzamingsproces te starten. Want waar moeten ze beginnen, en lukt het wel om voldoende leden achter de plannen te krijgen? Dit adviespunt helpt de VvE-besturen op weg om hier de eerste stappen in te zetten.”

ADVIESPUNT

Het adviespunt bereidt VvE-besturen voor op het verduurzamingsproces. Zij krijgen een praktische routekaart die laat zien welke stappen nodig zijn om de VvE te verduurzamen. Ook krijgen zij inzicht in de landelijke subsidie waar zij gebruik van kunnen maken.

VERDUURZAMEN

Staat uw VvE aan het begin van een verduurzamingstraject en wilt u weten hoe u dit kunt opzetten? Ga dan naar de website van het adviespunt VvE. De routekaart en het advies worden opgesteld door de specialisten van DVvE in opdracht van de provincie Utrecht. DVvE is een gespecialiseerd bedrijf dat deze dienst aanbiedt.

ENERGIE DIENSTEN CENTRUM

Het adviespunt komt voort uit het Energie Diensten Centrum Energie Diensten Centrum | Energietransitie Utrecht een samenwerking tussen de provincie en een groot aantal gemeenten gericht op het verduurzamen van woningen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie