Afbeelding
RMN

RMN leegt groene container in Zeist ‘s zomers elke week

18 juni 2022 om 06:36 Duurzaamheid

ZEIST In de zomerperiode leegt Reinigingsbedrijf Midden Nederland (RMN) de groene container weer wekelijks. Dit is de container voor groente-, fruit-, tuinafval en etensresten (GFT). 

In de periode van 13 juni tot en met 26 augustus 2022 mag u uw groene container op de juiste inzameldag vóór 7.30 uur aan de weg plaatsen.

COMPOST EN GROEN GAS Er zijn veel redenen om GFT gescheiden in te zamelen. Maar liefst 80% van het GFT wordt verwerkt tot compost en groen gas. De verwerking tot compost en groen gas zorgt voor minder luchtvervuiling en het bespaart kostbare grondstoffen. Als u uw afval goed scheidt, houdt u maar een kleine hoeveelheid restafval over. Doordat RMN deGFT-container vaker leegt, raakt deze niet overvol en voorkomen we stankoverlast.

EXTRA INZAMELRONDES De extra inzamelrondes lopen in de periode van 13 juni tot en met 26 augustus. De rest van het jaar leegt RMN deGFT container elke twee weken. Om er zeker van te zijn dat u de meest actuele ophaaldata bij de hand heeft, raadt de RMN u aan gebruik te maken van het digitale inzamelschema of van de RMN app.

DOWNLOAD DE RMN APP GRATIS Wanneer u het ontvangen van notificaties instelt, dan ontvangt u eenmelding wanneer de container aan de weg moet staan.Wat mag er in de container voor GFT? Naast het gewone groente- fruit- en tuinafval mag u ook eierschillen, koffiefilters met koffiedik en etensresten, waaronder gekookt voedsel, vis en vlees (ook graatjes en botjes) in de groene container gooien. Twijfelt u wat er wel en niet in de container mag? Het antwoord vindt u in de RMN app met handige afvalwegwijzer. Aan de hand van uw zoekopdracht laat deze u gelijk zien in welke container uw product hoort.

STANKOVERLAST Ondanks dat RMN uw GFT-container in de zomermaanden elke week leegt, kan het toch voorkomen dat deze gaat stinken vanwege het warme weer. Om stank en insecten in de container te voorkomen, is het verstandig de container in de schaduw te plaatsen, zodat de inhoud niet gaat broeien. Leg onderin de container wat stro neer om het aankoeken van etensresten te voorkomen. Een takje lavendel helpt een aantal insecten voorkomen. Deze en meer tips vindt u terug op de website van RMN en in de RMN-app.

RECYCLINGCOACH Het is ook mogelijk een beroep te doen op onze recyclingcoach. Deze legt u graag uit hoe u uw GFT het beste scheidt. De recyclingcoach is regelmatig in uw gemeente aanwezig, maar het is ook mogelijk om een afspraak te maken. Wilt u een afspraak met onze recyclingcoach? Neem dan contact op met het Klantcontactcentrum vanRMN via info@rmn.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie