Afbeelding

Niemand vindt plastic goed!

11 oktober 2022 om 15:18 Duurzaamheid

ZEIST Kinderen van de Comeniusschool hebben de etalage van boekwinkel Kramer & Van Doorn versierd met hun knutsels. Ze sluiten aan bij het thema van de Kinderboekenweek: Gi-Ga-Groen.

 ,,We moesten duidelijk maken wat we van plastic vinden’’, vertelt Roos, een van de leerlingen die hun knutsels mee had genomen, ,,Nou, niemand vindt plastic goed! Plastic is monsterlijk en daarom heb ik een monster gemaakt.’’ Ze vond het een leuk project. 

OLIFANT ,,We hebben ook diertjes geschilderd’’, vertelt Evi (rechts op de derde rij op de foto, achter Roos met haar monster). ,,Ik zag een plaatje van een olifant en dat vond ik leuk en daarom heb ik een olifant geschilderd.’’ Roos heeft ook een dier geschilderd: een pauw. ,,Die mocht niet in de winkel want daar lag mijn monster al.

WERELD NATUUR FONDS De aanleiding van het knutselproject was het verschijnen van het boek ‘Natuurlijk doe je zo’ van het Wereld Natuur Fonds. Dat boek vertelt kinderen in 52 weken hoe ze kunnen helpen om ‘een stap in de groene richting’ te doen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie