Ceska van Barneveld (links) en Annemiek Verstappen op het bed dat dankzij de elektrische deken altijd warm is.
Ceska van Barneveld (links) en Annemiek Verstappen op het bed dat dankzij de elektrische deken altijd warm is. (c)

Besparen met energiemaatje Mijn Groene Huis Zeist

8 december 2022 om 10:48 Duurzaamheid

ZEIST Het energieverbruik van Ceska van Barneveld was hoger dan je zou kunnen verwachten bij een eenpersoonshuishouden en een redelijk goed geïsoleerd appartement uit 1996. En dus stuurde ze een vraag naar Mijn Groene Huis: Waarom is mijn rekening zo hoog?

Twee jaar geleden moest Ceska zevenhonderd euro bijbetalen en dat viel haar niet mee. Toen de prijzen maar bleven stijgen maakte de Zeisterse zich grote zorgen. Hoe krijgt ze de meter omlaag?

SLUIPVERBRUIK Annemiek Verstappen van Mijn Groene Huis ging op onderzoek uit en vond in eerste instantie geen sluipverbruik of energieslurpers zoals een verouderde koelkast of wasmachine. 

LEDVERLICHTING Annemiek: ,,Ceska heeft geen apparaten op stand-bystand staan. Alle gloeilampen zijn vervangen door ledlichten. Er kwam niets uit, tot we nog eens goed gingen monitoren. 

‘S NACHTS UIT BED Ceska lijdt aan fybromyalgie en suikerziekte. Ze moet ‘s nachts een paar keer naar de wc en als gevolg van de fybromyalgie heeft ze dan zoveel last van de kou dat ze moeilijk weer in slaap komt. In plaats van de verwarming ‘s nachts lager te zetten, zette zij de thermostaat daarom juist flink hoger. Geen 15 maar 21 graden in de nacht, dan loopt de rekening wel op.’’

De verwarming ‘s nachts laag zetten zou het verbruik wel beperken, maar ook gevolgen hebben voor Ceska, die bij lage temperatuur moeilijker beweegt en pijn heeft. De creatieve Annemiek bedacht een oplossing. ,,Met een elektrische onderdeken met timer houdt Ceska de kou uit haar bed. Ze zet hem vlak voordat ze naar bed gaat aan, en op tien minuten als ze het bed even uit moet. Zo kan de thermostaat ‘s nachts fors naar beneden.’’

VOORKOM ENERGIEARMOEDE Bent u ook bang dat u door de stijgende energieprijzen in de problemen komt? En zoekt u een slimme manier om uw energieverbruik te verminderen? Neem dan contact op met Mijn Groene Huis via: contact@mijngroenehuis.nu of bel 030 - 3690051 (wo t/m vr van 13.00 tot 17.00 uur, za van 12.00 tot 16.00 uur) en nodig een energiemaatje uit.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie