Stefan bij het Voedselbos in Amersfoort
Stefan bij het Voedselbos in Amersfoort Stefan Forsten

Workshop de bodem als basis

21 maart 2023 om 11:18 Duurzaamheid

ZEIST Veel (moes)tuiniers weten wel dat een goede bodem de basis is voor gezonde, sterke planten. Maar waarom eigenlijk? En wat kun je als tuinier doen om de bodem te verbeteren? In deze workshop gaan we dieper in op alles wat er onder onze voeten gebeurt.

De deelnemers bespreken hoe planten voeding opnemen en wat voor rol het bodemleven hierin speelt. Maar ze gaan ook samen aan de slag! Ze testen je zelf meegenomen bodemmonsters, komen achter de samenstelling van  de eigen grond en horen wat die samenstelling betekent voor de ontwikkeling van de tuin.

Aan het einde van de workshop ga je naar huis met een bak vol kennis en praktische tips voor in de tuin. Je leert hoe planten eten, hoe we de bodem en niet onze planten moeten voeden én hoe je jouw grond kan verbeteren voor nog betere groei en bloei!

VOEDSELBOS

De workshop wordt gegeven door Stefan Forsten. Hij rondde in 2021 de opleiding tot ecologisch tuinontwerper af en past de theorie graag in de praktijk toe in zijn eigen moestuin en als vrijwilliger bij Voedselbos Laakoever in Amersfoort. Daarnaast adviseert hij als Groene Tuincoach (beginnende) tuiniers en ontwerpt hij groene tuinen voor particulieren.

PRAKTISCH

De gratis workshop wordt op zondag 26 maart van 14.00 tot 16.30 uur gehouden bij bezoekerscentrum De Boswerf. Aanmelden is verplicht via www.boswerf.nl. Kijk bij ‘activiteiten’. Deelnemers uit Gemeente Zeist hebben voorrang.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie