Afbeelding
Eigen foto Natuur- en Milieufederatie

Kringlogo 2024: Natuur en Milieufederatie zoekt beste circulaire burgerinitiatief van de provincie Utrecht

4 januari 2024 om 11:42 Duurzaamheid Duurzaam Zeist

UTRECHT / ZEIST De Natuur en Milieufederatie zoekt het beste circulaire burgerinitiatief van de provincie Utrecht. Wie neemt het stokje over van Duurzaamheidswinkel Woerden? Ben jij betrokken bij een circulair bewoners- of burgerinitiatief? Of ken je een goed initiatief? Geef het nu op voor het Kringlogo 2024! Deze prijs wordt jaarlijks door de Natuur en Milieufederaties door heel Nederland uitgereikt, om circulaire initiatieven te ondersteunen. 

Het winnende initiatief in elke provincie krijgt een trofee, ontvangt een cheque van € 100 en krijgt provinciale en landelijke publiciteit. Ook mag de winnaar een jaar lang gebruikmaken van het Kringlogo. Het nomineren van circulaire initiatieven kan tot en met 9 februari via de website van de Natuur en Milieufederatie Utrecht. De winnaar wordt bekend gemaakt tijdens de Week van de Circulaire Economie (van 11 tot 16 maart).

CIRCULAIRE INITIATIEVEN

De Natuur en Milieufederatie Utrecht (NMU) heeft als doel om van Nederland een circulaire samenleving te maken. Hierin bestaat geen afval meer en wordt elk product en elke grondstof opnieuw gebruikt in kringlopen. Het stimuleren van circulaire burgerinitiatieven is hier een belangrijk onderdeel van. Bij zulke initiatieven gaat het niet om zoveel mogelijk winst maken, maar om meerwaarde bieden aan de maatschappij. Dit doen ze door in te zetten op minder kopen, langer gebruiken en hergebruiken, slimmer kiezen en beter weggooien. Voorbeelden zijn concepten zoals Repair Cafés, kledingruilen of voedselafval initiatieven.

Sonja Sars, adjunct-directeur van de NMU: “Bij de Natuur en Milieufederatie Utrecht geloven we sterk in de kracht van burgerinitiatieven om een duurzame toekomst te realiseren. Met het Kringlogo eren we deze initiatieven als cruciale aanjagers voor de transitie naar een circulaire samenleving. Utrecht barst van creatieve, circulaire ideeën. Het Kringlogo symboliseert deze inspiratie en dient als baken voor de hele regio.”

KRINGLOGO

Om de circulaire samenleving in Nederland te bevorderen, zetten de Natuur en Milieufederaties inheel Nederland het leukste, mooiste of innovatiefste burgerinitiatief extra in de spotlights met het Kringlogo 2024. In deze jaarlijkse wedstrijd wordt het beste circulaire initiatief van elke provincie gekozen. De winnaar wint een trofee, een cheque van € 100 en provinciale en landelijke publiciteit. Ook mag de winnaar een jaar lang gebruik maken van het Kringlogo. Utrechters kunnen vanaf nu tot en met 9 februari hun favoriete circulaire initiatief aanmelden.

DUURZAAMHEIDSWINKEL WOERDEN

In 2023 won Duurzaamheidswinkel Woerden het Kringlogo 2023. In deze winkel vind je allerlei handige duurzame snufjes en oplossingen zoals isolatiematerialen, warmtepompen, zonnepanelen, sedum of infraroodverwarming.

(tekst gaat verder onder foto)


Wie neemt het stokje over van Duurzaamheidswinkel Woerden? Eigen foto Natuur- en Milieufederatie

Ook kun je spullen ruilen in een ruilkast, lid worden van de puzzelbieb of materialen inleveren in de recyclebar. Wie de opvolger van de Duurzaamheidswinkel Woerden wordt, bepaalt een jury van experts op het gebied van circulariteit, werkzaam bij de Natuur en Milieufederaties. Bij het kiezen van de winnaar letten zij onder andere op circulariteit, innovatie, lokale impact en link met andere duurzaamheidthema’s.

NOMINEER NU

Nomineer nu jouw favoriete circulaire initiatief uit de provincie Utrecht via de website van de NMU: https://www.nmu.nl/nieuws/kringlogo-2024/

Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie