De keuken ziet eruit om door een ringetje te halen.
De keuken ziet eruit om door een ringetje te halen. Carolien Paasman

Steakhouse Kepass Zeist weer open na brand

Economie

ZEIST Steakhouse Kepass aan de Sumatralaan in Zeist gaat weer open! Vrijdagmiddag 1 april brak brand uit in de keuken van de bekende Zeister onderneming. Eigenaar Wim Reinhard dacht daags na de brand dat de zaak heel snel weer open zou gaan, maar herstel van de schade kostte meer tijd.

De brand in de keuken van Kepass ontstond als gevolg van een verstopte afvoer op het grote, platte dak. De verstopping was al verholpen, maar de koolstoffilters in de afzuiginstallatie waren nat geworden. De natte filters lieten geen lucht door, de motor draaide rond in eigen lucht. Toen de grill in het restaurant werd ingeschakeld, is de temperatuur zo hoog opgelopen dat de motor uit elkaar plofte en de brand veroorzaakte. Dat blijkt uit het onderzoek naar de oorzaak van de brand.

ROETSCHADE De brandweer was snel ter plaatse en had het vuur snel uit. De eigenaar, die zelf in de keuken aan het opstarten was, had de tegenwoordigheid van geest gehad om de deur naar het restaurant te sluiten waardoor het restaurant zelf vrij bleef van roet en het vuur zich niet kon uitbreiden. ,,De hoeveelheid roetaanslag in de keuken was echt onvoorstelbaar groot’’, zegt hij nu, in zijn blinkend schone en nieuwe keuken. ,,Er zit een nieuw plafond in en de tegels zijn door een specialist schoongemaakt.’’

Reinhard is blij dat de zaak weer open is. ,,Het afzeggen van de gasten was echt een nare klus. Als het gaat om mensen die alleen of met zijn tweeën zouden komen, valt het mee. Maar hier komen ook veel groepen mensen die echt een avondje uit plannen. Vind maar eens een alternatieve locatie op korte termijn.’’ Hij hoopt van harte dat de gasten weer zullen komen, want de afgelopen jaren zijn ook niet gemakkelijk geweest. 

advertentie
Afbeelding
Ruim driehonderd jeugdige atleten in Zeist 3 uur geleden
Afbeelding
UITZeist! blikt vooruit op culturele zomer in Zeist 4 uur geleden
Afbeelding
Gedicht voor nieuwe Geiserhof in Zeist 16 uur geleden
Afbeelding
Schoolplein VSO Meerklank feestelijk geopend 20 uur geleden
Afbeelding
Gemeente Zeist plaatst 150ste laadpaal 22 uur geleden
Afbeelding
Karin van Minnen uit Zeist bouwt mee aan exoskelet 22 uur geleden
Afbeelding
Steynlaan Zeist transformeert: appartementen en studio’s van maximale hoogte 6 jul, 08:36